Menu
 

Vēsākais ūdens peldvietās ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un Jūrmalā, siltākais - Latgalē

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zemākā ūdens temperatūra Latvijas peldvietās sestdienas rītā ir Rīgas līča Kurzemes piekrastē un arī Jūrmalā, bet augstākā - ezeros un upēs Latgalē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Agrā sestdienas rītā ūdens temperatūra Mērsraga un Rojas ostā bija attiecīgi +8,8 un +11,5 grādi, Kolkā tā sasniedza +16,2 grādus. Atbilstoši pašvaldības publicētajiem datiem piektdienas vakarā Jūrmalā ūdens temperatūra bija no +8 grādiem Kauguros līdz +13 grādiem Majoros.

Salacgrīvas un Skultes ostā ūdens temperatūra svārstās starp +18 un +19 grādiem, arī Ventspils ostā tā ir +18 grādi, Liepājas ostā - par grādu zemāka.

Lielākajās upēs un ezeros ūdens temperatūra ir galvenokārt +16..+20 grādi, daudzviet Latgalē tā sasniedz +21 grādu. Pēc stiprā lietus nedēļas sākumā ūdens līmenis upēs daudzviet paaugstinājās, patlaban tas pārsvarā pazeminās.

Tuvākajās dienās Latvijā būs pārsvarā sauss laiks, tikai atsevišķās vietās gaidāms īslaicīgs lietus, tādēļ ūdens līmenis turpinās lēnām kristies vai nedaudz svārstīsies, savukārt ūdens temperatūra pamazām paaugstināsies.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.