Menu
 

Foto: Ādažu novadā viesojas pārstāvji no Vardes pašvaldības Dānijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Otrdien, 15.augustā, Ādažu novadā viesojās delegācija no Vardes pašvaldības Dānijā. Sadarbība ar Vardes pašvaldību aizsākās 2020.gadā, kad vairākiem Ādažu novada pašvaldības darbiniekiem bija iespēja piedalīties Ziemeļvalstu-Baltijas mobilitātes programmas pieredzes apmaiņas vizītē un viesoties Vardē. Vardes pašvaldība ir ļoti līdzīga Ādažiem – tā atrodas Dānijas rietumu Baltijas jūras piekrastē un arī tajā ir liels militārais poligons, informē Ādažu novada pašvaldībā.

Vardes pašvaldības pārstāvji tikās ar Attīstības un projektu nodaļu, kā arī domes priekšsēdētāju Karīnu Miķelsoni un izpilddirektoru Gunti Porieti, apmeklēja Dienas aprūpes un rehabilitācijas centru, paviesojās Ādažu sākumskolā, kā arī apmeklēja uzņēmumu Ādažos, kas tapis ar dāņu uzņēmēju investīcijām, – akciju sabiedrību "Hornbaek Baltic". Pēcpusdienā viesiem bija ieplānota vizīte arī Ādažu militārajā bāzē, kur dislocēts ievērojams skaits karavīru arī no Dānijas.

Viesi no Dānijas atzina, ka ir patīkami pārsteigti par mūsu jaunākajām un modernajām būvēm, kā arī atzina, ka risināmās problēmas un izaicinājumi ir ļoti līdzīgi. Pašvaldības vadītāji pārrunāja gan pieredzes apmaiņas procesus, gan potenciālas sadarbības iespējas nākotnē, ieskicējot potenciālo sadarbību dalībai Eiropas Savienības projektos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.