Menu
 

Grieķijā savvaļas ugunsgrēkos 20 bojāgājušie

  • Autors:  LETA--AFP

Grieķijā otrdien turpinās cīņa ar savvaļas ugunsgrēkiem, kuros gājuši bojā jau 20 cilvēki. Ugunsgrēki nekontrolēti plosās valsts ziemeļaustrumos, Evijas un Kitnas salās, kā arī Boiotijas reģionā uz ziemeļiem no Atēnām.

Liesmu izplatīšanos veicina spēcīgais vējš un karstums, kas dienas laikā reizēm pārsniedz 40 grādus pēc Celsija. "Ir deviņas aktīvas frontes," aģentūrai AFP sacīja ugunsdzēsības dienesta pārstāve.

Mežā netālu no robežas ar Turciju otrdien tika atrasti 18 miruši cilvēki, kas, visticamāk, bija nelegālie imigranti. Ugunsdzēsības dienests atklāja, ka mirušie tika atrasti uz ziemeļiem no Aleksandrupoles. Nelegālie imigranti bieži izmanto šo apgabalu, lai pārietu robežu.

Pirmdienas vakarā valsts ziemeļaustrumu ostas pilsētā Aleksandrupolē tika evakuēti cilvēki no slimnīcas, ko apdraudēja savvaļas ugunsgrēks. Krasta apsardze paziņoja, ka tā pārvietojusi 65 pacientus uz ostā pietauvotu prāmi. Evijas salā, netālu no galvaspilsētas, ugunsgrēks nodarījis postījumus mājputnu un cūkkopības saimniecībām.

Liesmas apdraud arī Dadijas nacionālo parku, kur pirmdienas vakarā tika atrasts kāda vīrieša līķis. Domājams, ka ugunsgrēkā bojāgājušais bija migrants bez dokumentiem. Pirmdien Boiotijā tika atrastas arī ugunsgrēkā bojāgājuša aitu gana mirstīgās atliekas.

Meteorologi prognozē, ka ļoti karsti un sausi laikapstākļi, kas palielina ugunsgrēku risku, Grieķijā saglabāsies līdz piektdienai. Eiropas Savienības civilās aizsardzības mehānisma ietvaros palīdzību Grieķijai sniegs aptuveni 120 ugunsdzēsēji no Kipras, Rumānijas, Čehijas, Horvātijas, Vācijas un Serbijas, paziņoja ugunsdzēsības dienests.

Pēdējās 24 stundās Grieķijā ir izcēlušies vairāk nekā 60 ugunsgrēki, tajā skaitā atkritumu poligonā netālu no Atēnām, pārklājot teritoriju ar indīgu melnu dūmu mākoni. Amatpersonas slēdza tuvāko Atēnu apvedceļa posmu un ieteica iedzīvotājiem palikt telpās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.