Menu
 

Jūrmalā iecelti jauni Mākslas skolas un bērnudārza "Ābelīte" vadītāji

  • Autors:  LETA
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalas dome ceturtdien iecēlusi jaunus vadītājus Mākslas skolai un bērnudārzam "Ābelīte".

Vadītāji izraudzīti publiska amatu konkursa rezultātā un darba pienākumus sāks pildīt 1.septembrī.

Par Jūrmalas Mākslas skolas direktoru iecelts Viesturs Reinis, kurš ieguvis augstāko izglītību Latvijas Mākslas akadēmijā maģistra programmā Dizaina nodaļas vides mākslas apakšnozarē. Reinis strādājis par mākslas un dizaina pasniedzēju Jūrmalas Mākslas skolā, Jūrmalas Valsts ģimnāzijā, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolā, viņam ir pieredze mākslas un vides projektu vadībā.

Līdzšinējā Mākslas skolas vadītāja Taiga Vaišļa atstājusi amatu pēc pašas vēlēšanās, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Vaišļa aģentūrai LETA pastāstīja, ka nolēmusi doties atpūtā pēc 47 pedagoģijā nostrādātiem gadiem. Viņa 2002.gadā piedalījās Jūrmalas Mākslas skolas izveidē uz mākslinieciskā jaunrades nama bāzes un kopš tā laika skolu arī vadījusi.

Pašlaik Mākslas skolu apmeklē vairāk nekā 800 audzēkņu, no tiem profesionālās ievirzes programmās mācās 380 audzēkņu, interešu izglītībā - 400, bet pirmsskolas grupās - 80 bērnu. Skola strādā sešas dienas nedēļā.

Pirmsskolas izglītības iestādes "Ābelīte" jaunā vadītāja Kitija Bruģe Rīgas Pedagoģijas un psiholoģijas augstskolā ieguvusi profesionālo maģistra grādu psiholoģijā un psiholoģijas skolotāja kvalifikāciju. Rīgas Mūzikas vidusskolā 12 gadus bijusi izglītības psiholoģe, trīs gadus strādājusi par direktores vietnieci.

Arī līdzšinējā "Ābelītes" vadītāja Natālija Zarāne amatu atstājusi pēc pašas vēlēšanās, skaidroja domē.

Pirmsskola dibināta 1993.gadā, tajā darbojas 11 grupas bērniem no 1,5 līdz septiņu gadu vecumam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.