Logo
Drukāt šo lapu

Topošos ķīmijas skolotājus aicina pieteikties "Olainfarm" stipendijām 3000 eiro apmērā

Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šā gada pavasarī Baltijā vadošais farmācijas uzņēmums AS “Olainfarm” izveidoja jaunu ilgtermiņa stipendiju programmu topošajiem ķīmijas skolotājiem. Tajā piecu gadu laikā tiks investēti 75 000 eiro, katru gadu piešķirot piecas 3000 eiro stipendijas jaunajiem ķīmijas skolotājiem. Pirmās trīs stipendijas pasniedza pavasarī, bet līdz 30.septembrim topošie ķīmijas skolotāji ir aicināti pieteikties nākamajām divām stipendijām.

Topošie ķīmijas skolotāji aicināti pieteikties stipendijai līdz šā gada 30.septembrim, aizpildot motivētu pieteikuma anketu AS “Olainfarm” mājaslapā. Stipendija tiks piešķirta studentiem ar augstākajām sekmēm iepriekšējā mācību semestrī vai 1.kursa studentiem ar augstākajām atzīmēm vidusskolas atestātā. Rudens semestra stipendiāti tiks paziņoti šā gada oktobrī.

“Skolās un augstskolās tūlīt sāksies jaunais mācību gads, taču pedagogu trūkums kļūst arvien akūtāks. Virknē mācību priekšmetu, tostarp, ķīmijā, skolotāji jau tagad ir jāmeklē kā  ar uguni. Taču motivēti, aizrautīgi un novērtēti skolotāji ir kritiski svarīgi, lai bērniem radītu interesi par mācībām gan dabaszinību, gan arī citos priekšmetos. Tāpēc, novērtējot skolotāju lomu un iedrošinot jauniešus atklāt aizraujošo ķīmijas pasauli, pēc “Olainfarm” akcionāru iniciatīvas ir izveidota stipendiju programma, kurā topošos ķīmijas skolotājus aicinām pieteikties divām nākamajām rudens stipendijām,” aicina AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Juris Bundulis.

Par pirmajiem trīs stipendiātiem šā gada pavasarī kļuva Latvijas Universitātes studenti – rīdziniece Marija Kramorenko, liepājniece Vika Viktorija Kreitāle un dobelnieks Mārtiņš Mārcis Pavļukovskis. Visi trīs stipendiāti paralēli studijām arī strādāja jau kā ķīmijas skolotāji, iedvesmojot skolēnus iepazīt un apgūt ķīmiju, kas paver plašas iespējas arī jauniešu tālākajā karjeras izvēlē un profesionālajā dzīvē.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024