Menu
 

Aptauja: biežāk novērotais pārkāpums, vecākiem vedot bērnus ar auto uz skolu, ir bērnu izlaišana no automašīnas vietās, kur nav atļauts apstāties

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - istockphoto.com Foto - istockphoto.com

Auto dīlera “Moller Auto” veiktās aptaujas dati liecina, ka, vecākiem vedot bērnus ar automašīnu uz skolu, iedzīvotāji visbiežāk novērojuši tādus satiksmes drošības pārkāpumu kā bērnu izlaišanu no automašīnas vietās, kur nav atļauts apstāties vai stāvēt (48%).

Kā otru biežāk (46%) novēroto pārkāpumu iedzīvotāji atzīmējuši to, ka, braucot uz vai no skolas, bērns nav sēdējis autosēdeklītī. Savukārt trešais (40%) biežāk novērotais pārkāpums respondentu vidū ir bērnu nepiesprādzēšana automašīnā.

Ceturtais (36%) biežāk novērotais pārkāpums ir tas, kas vecāki nav sekojuši līdzi, kā bērni, izkāpjot no automašīnas, šķērso ielu.

Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, stāsta, ka, lai gan šobrīd jaunu un mazlietotu auto vidū aizvien populāri dažādi ģimenes auto modeļi, kas aprīkoti ar autonomās vadības sistēmām, tā palīdzot autovadītājam droši vadīt spēkratu, satiksmes drošības fundaments ir ceļu satiksmes noteikumu ievērošana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.