Menu
 

Aptauja. Kā vērtējat iniciatīvu atlikt prasību Krievijas pilsoņiem runāt latviski? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - arhīvs un Liene Ozola Foto - arhīvs un Liene Ozola

Valdība Iekšlietu ministrijai uzdevusi sagatavot Imigrācijas likumā grozījumus, kas paredz Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem vēl uz diviem gadiem atlikt latviešu valodas pārbaudi, lai varētu legāli turpināt uzturēties Latvijā.

LELDE, auklē bērniņu
Godīgi sakot, man ir vienalga. Lai valdība to dara, jo man ikdienā ar cittautiešiem nav nekādas saskares. Man ir pilnīgi neitrāla nostāja. Tā ir vieglāk dzīvot – ja nevērtē kaut ko no galējām pozīcijām.

ADRIANA, studente
Nepareizi valdība rīkojas, jo termiņu valodas apguvei vajadzēja noteikt ilgāku vai vispār nenoteikt. Tie vecie cilvēki, kas te gadiem dzīvo, nevienam netraucē. Tiem, kas ir nesen iebraukuši, gan būtu jāiemācās latviešu valoda, lai gan es zinu, ka ir cilvēki, kuri nespēj apgūt nevienu svešvalodu.

JOLANTA, uzņēmēja
Nepareizi, jo krievvalodīgajiem ir bijis pietiekams laiks iemācīties runāt valsts valodā. Ir cilvēki, kas pāris nedēļu laikā jau var iemācīties sazināties sarunvalodas līmenī, tāpēc uzskatu, ka tas ir tīrais slinkums. Vai spītība, jo ir arī tādi ļaudis, kas visu mūžu dzīvo Latvijā, bet nevienu vārdu latviski nerunā.

JĀNIS, pensionēts inženieris
Es uzskatu, ka tie, kas gribēja iemācīties runāt latviski, varēja to izdarīt. Tā ir tikai nevēlēšanās. Mani 1964. gadā iesauca krievu armijā, un man neviens neprasīja – māku vai nemāku, bet jau nākamajā dienā vajadzēja prast sarunāties krieviski. Un ir arī tādi cilvēki, kas visu saprot latviski, bet nerunā principa dēļ.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.