Menu
 

Saulkrastu novada dome pašvaldības pludmalē noteikusi vairākus ierobežojumus

  • Autors:  LETA
Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

Saulkrastu novada dome pašvaldības pludmalē noteikusi vairākus ierobežojumus, liecina pašvaldības izdotie saistošie noteikumi "Par Saulkrastu novada pašvaldības pludmales un peldvietas lietošanu".

Noteikumu mērķis ir nodrošināt pludmales un peldvietas aizsardzību un uzturēšanu, nosakot tās izmantošanas kārtību.

Peldvieta "Centrs" ir teritorija no gājēju tilta pār Pēterupi iepretim Zvaigžņu ielai līdz ceļam pie jūras iepretim Bīriņu ielai, tās garums ziemeļu - dienvidu virzienā ir 800 metri, peldvietā atpūtnieki ievēro aktīvās un mierīgās atpūtas zonējumus.

Peldvietā "Centrs" peldsezonas laikā drošību uz ūdens un krastā uzrauga Saulkrastu novada pašvaldības policija.

Saulkrastu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā nūdistu pludmale ir aprīkota ar zīmēm "Nūdistu pludmale".

Pludmalē motorizēto ūdens transportlīdzekļu - motorlaivu, kuteru, kuģu, ūdens motociklu - atrašanās un izmantošana aktīvai atpūtai ir pieļaujama ar domes lēmumu noteiktās vietās. Šie ierobežojumi nav attiecināmi uz glābšanas dienestu transportlīdzekļu izmantošanu, valsts un pašvaldības organizētās kontroles un apsaimniekošanai paredzēto transportlīdzekļu izmantošanu. Par ierobežojuma pārkāpumu piemēros naudas sodu no 10 eiro līdz 500 eiro.

Par jebkāda veida rakšanu, kāpas pamatnes brucināšanu un alu veidošanu Baltās kāpas teritorijā piemēros naudas sodu no 10 eiro līdz 500 eiro.

Par zirgu un poniju vešanu izjādēs pludmalē un kāpu zonā, izņemot gadījumus, kad saņemta pašvaldības atļauja publisku pasākumu rīkošanai, piemēros naudas sodu no 10 eiro līdz 250 eiro.

Par sērfošanu un kaitošanu peldvietas teritorijā piemēros brīdinājumu vai naudas sodu no 10 eiro līdz 250 eiro.

Par naktsmītņu ierīkošanu, telšu celšanu, ugunskuru kurināšanu pludmalē bez pašvaldības saskaņojuma piemēros brīdinājumu vai naudas sodu no 10 eiro līdz 250 eiro.

Pludmalē smēķēšana ir atļauta tikai vietās, kas speciāli ierīkotas smēķēšanai ar informācijas zīmi "Atļauts smēķēt". Par smēķēšanu pludmalē ārpus vietām, kas speciāli ierīkotas smēķēšanai, piemēros brīdinājumu vai naudas sodu no no 10 eiro līdz 100 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.