Menu
 

Carnikavā aizvadīts sportiskās cīņas ziņā spraigākais MTB XCO Latvijas kausa posms

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ādažu novada Carnikavas pagasta “Zibeņu” trasē ar Sandija Kļaviņa un Zanes Priedes uzvarām noslēgušās kalnu riteņbraukšanas (MTB) olimpiskā krosa (XCO) sacensības “DTG ĀdažiVelo XCO”, kas bija sezonas noslēdzošais Latvijas kausa posms. Sezonas kopvērtējumā par absolūtajiem elites čempioniem kļuva Priede un cits “Ogres velokomandas” pārstāvis Edgars Ābols, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā.

Latvijas kausa finālposmu šogad uzņēma “ĀdažiVelo”, kas Carnikavas pagastā esošajā “Zibeņu” trasē izveidoja salīdzinoši ātru, tomēr reizē arī gana interesantu un fiziski prasīgu trasi. Visas dienas garumā notika ne tikai olimpiskā krosa sacensības, bet arī bērnu velo svētki, kuru rīkošanu uzņēmās vietējā pašvaldība. Kā jau Latvijas kausā ierasts, arī “DTG ĀdažiVelo” kross notika divos braucienos, tajos piedalījās vairāk nekā 120 sportisti no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Masveidīgākais bija otrais brauciens, kurā piedalījās vairāk nekā 70 sportistu. No sižeta viedokļa šis bija pārliecinoši visaizraujošākais posms Latvijas kausā. Ne par uzvaru absolūtajā ieskaitē, ne lielā daļā vecuma grupu skaidrības nebija līdz pat pēdējam aplim. Līderu pulkā Laurim Purniņam (“DTG – MySport”) sīvu konkurenci līdz pēdējiem metriem sagādāja “Ogres Velokomandas” pārstāvis Sandijs Kļaviņš. Tieši Latvijas amatieru čempions Kļaviņš pēdējā trases nogrieznī ieguva nelielu pārsvaru, ko pārvērta uzvarā (Purniņam +00:20), uz goda pjedestāla trešā pakāpiena elites/U23 grupā kāpa Kārlis Klismets no “Giant&Liv team Latvia”.

Kopvērtējumā ogrēniešiem pilns goda pjedestāls. Čempions Edgars Ābols, kuram šajā posmā piektā vieta, otrais Jēkabs Vītols, bet trešais Sandijs Kļaviņš.

Junioru grupā posmā pārliecinoši uzvarēja Latvijas čempions Rainers Zviedris, kuram panākums arī kopvērtējumā. Otrā vieta posmā un kopvērtējumā Albertam Smilktenam (“Scanmed/ KS Sporta klubs”), bet Top3 noslēdza mājinieks Kristaps Leibuks (“Giant&Liv team Latvia/ Dobeles SS”).

CFA grupā, kur bija vislielākā konkurence, ļoti pārliecinošu uzvaru guva “VeloExpress Scott” komandas pārstāvis Rolands Burcevs. Otrajā vietā sekoja Helvijs Sebris (+3:48), bet labāko trijnieku noslēdza Armands Priede no “DTG  MySport” (+4:52). Kopvērtējumā pirmais Burcevs, otrais “Velo Saldus” braucējs Raivis Indevics, bet trešais Helvijs Sebris.

Pirmajā braucienā dominēja jauniešu grupas sportisti. Jau no pirmā apļa divvadībā izvirzījās Latvijas čempions Kristers Celitāns un Lietuvas čempions Justins Pavlovs. Abu duelis atrisinājās viena finiša spurtā, kur nedaudz ātrāks bija lietuvietis. Kristeram otrā vieta, bet pirmo trijnieku noslēdza “Velo Saldus” braucējs Gustavs Gidrēvičs. Sezonas kopvērtējumā uzvara Celitānam, kuram sekoja Pavlovas un Gidrēvičs.

Zēnu U14 grupā spraigā cīņā ar iepriekšējo posmu uzvarētāju un Latvijas čempionu Alvi Pivoru, nepārspēts izrādījās Ķekavas novada sporta skolas pārstāvis Alvis Matīss Zariņš. Otrā vieta Pivoram, bet Top3 noslēdza “Engures Sportam” braucējs Jurģis Freināts (+01:54). Sezonas kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Pivors, apsteidzot Zariņu un Oskaru Paulu Štrauhmani.

Dāmu elitē par posma uzvarētāju kļuva Zane Priede (“Giant&Liv team Latvia”). Mājiniecei Renātei Rodionovai (“ĀdažiVelo”) otrā vieta, bet Evija Ziediņa bija trešā. Kopvērtējumā lielā trofeja Priedei, sekoja Ziediņa un Evelīna Ermane-Marčenko, kurai gan vienas sacensības trūka līdz ieskaitei.

Meitenēm U16 vecuma grupā otro vietu aiz igaunietes Lores Lemlohas ieņēma Ķekavas NSS pārstāve Loreta Vaisūna, bet kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja Amanda Reilija Zariņa no Baldones riteņbraukšanas nodaļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.