Menu
 

Aptauja: 58% iedzīvotāju iepērkas internetā, jo tas ietaupa laiku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Vairāk nekā puse jeb 58% Latvijas iedzīvotāju par galveno priekšrocību, iepērkoties internetā, uzskata ietaupīto laiku, secināts bankas “Citadele” tiešsaistes maksājumu risinājuma “Klix” veiktajā aptaujā. Vairāk nekā pusei (55%) respondentu būtiska šķiet iespēja salīdzināt dažādu interneta tirgotāju cenas. Savukārt trešdaļa (33%) atklāj, ka viņiem svarīgs ir internetveikalu plašais preču piedāvājums, kas ērti apskatāms, iekārtojoties dīvānā vai pie rakstāmgalda, un ir atrodams tikai dažu klikšķu attālumā.

Kā vēsta bankā, 18% norāda, ka, iepērkoties internetā, ir vieglāk izvairīties no spontāniem un neplānotiem pirkumiem. Visticamāk, ka cilvēki, kuri izvēlas veikt pirkumus tiešsaistē, spēj labāk kontrolēt savus izdevumus un pieturēties pie jau sagatavotiem un plānotiem iepirkšanās sarakstiem. Iepirkšanās tiešsaistē var arī palīdzēt samazināt impulsīvus pirkumus un pat veicināt finanšu disciplīnu. Dati liecina, ka šis aspekts biežāk aktuālāks sievietēm, nevis vīriešiem, attiecīgi – 21% un 14%.

Savukārt 13% respondentu par būtisku priekšrocību tiešsaistes iepirkšanās laikā uzskata iespēju izvairīties no cilvēku pūļiem. Šo aspektu īpaši izceļ jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem (22%) un iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem (18%).

Desmitā daļa jeb 11% aptaujāto atklāj, ka neiepērkas internetā. Teju trešdaļa (27%) no tiem ir iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 74 gadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.