Logo
Drukāt šo lapu

Tīši bojātu trepju dēļ uz laiku slēdz pastaigu taku Gaujas Nacionālajā parkā

Foto - www.daba.gov.lv Foto - www.daba.gov.lv

19.septembrī konstatēti tīši bojājumi pastaigu takā Gaujas Nacionālajā parkā. Kāpnēm, kas savieno Gaujas senleju ar Šveices ielu Siguldā (pie Siguldas mākslu skolas “Baltais flīģelis”), vairāki pakāpieni pilnībā vai daļēji izlauzti, arī margas vietām nolauztas. Šādi bojājumi kāpnes padara bīstamas un nelietojamas, tādēļ taka uz laiku ir slēgta. Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) pārstāvji aicina būt vērīgiem, un, ja informatīvās zīmes un lentes ir norautas, bet DAP nav publiski izziņojusi par remontdarbu pabeigšanu, sabojātās trepes nelietot.

Takas sākuma un beigu posmā ir izvietotas brīdinošas, informatīvas zīmes par takas slēgšanu, kā arī kāpņu platformas ir norobežotas ar lentēm. Tiklīdz kāpnes tik salabotas un būs gājējiem atkal drošas, DAP par to ziņos plašsaziņas līdzekļos un savos sociālo tīklu kontos. Sekot līdzi aktuālajai informācijai var vietnē www.daba.gov.lv, www.tiekamiesdaba.lv, kā arī pārvaldes “Facebook”, “Twitter” un “Instagram” kontos.

“Gaujas Nacionālais parks ir iecienīts dabas tūristu galamērķis. Jo īpaši to redzam rudenī, kad Siguldas un tuvējās apkaimes iedzīvotāji un viesi bauda rudens krāsainību Gaujas ielejas dabas takās. Kāpnes, serpentīni un takas ir vispiemērotākais veids, lai novērtētu dabas krāšņumu visos veidos. Diemžēl nodarītie postījumi ir tik lieli, ka drošības dēļ trepes slēdzam tieši pirms aktīvā tūristu pieplūduma. Ja kāds ir redzējis šobrīd nezināmos vandaļus, kas ir sabojājuši stāvās kāpnes pēdējās diennaktīs, aicinām sazināties ar pārvaldi un ziņot,” aicina pārvaldes Vidzemes reģionālās administrācijas direktors Rolands Auziņš.

Lai arī kāpnes šobrīd pie Siguldas Mākslu skolas ir slēgtas, daudzveidīgas pastaigas Gaujas senlejā aizvien ir iespējamas, plānojot citu gājiena sākuma vai beigu posmu. Piemēram, no Šveices ielas uz Gaujmalu vai otrādi ērti var iziet pa Lakstīgalu gravas taku iepretim Maija parkam vai Siguldas slimnīcai, no Svētku laukuma, pa Siguldas serpentīna ceļu, pie gaisa tramvaja un pa Siguldas–Turaidas ceļa gājēju celiņu, stāsta DAP pārstāvji.

Savukārt jaunu galamērķu izvēli atvieglos DAP izveidotā un uzturētā mobilā lietotne “Dabas tūrisms”, kā arī tīmekļvietne www.tiekamiesdaba.lv, kas sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā jebkurā Latvijas vietā. Šajā lietotnē ir apkopoti vairāk nekā 500 dažādi dabas tūrisma galamērķi – dabas takas, skatu vietas, torņi, laipas, velo un laivu maršruti putnu un dzīvnieku vērošanas vietas.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024