Menu
 

Divu nedēļu laikā Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji pārstrādei nodevuši vairāk nekā 85 tonnas nevajadzīgas elektrotehnikas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Augustā Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas atbrīvoties no nevajadzīgajām elektroniskajām ierīcēm. “AJ Power Recycling” vides akcijas “Kas nestrādā – to neglabā!” ietvaros  vien nepilnu divu nedēļu laikā atbildīgai pārstrādei tika nodotas 85,74 tonnas elektrotehnikas.

Kā liecina AS "AJ Power Recycling" šī gada vasarā veiktās aptaujas dati, 37% iedzīvotāju mājās glabā nevajadzīgu elektrotehniku. Reaģējot uz pieaugošajiem e-atkritumu apjomiem un iedzīvotāju izpratnes trūkumu par to utilizāciju, “AJ Power Recycling” sadarbībā ar SIA “3R” un bīstamo atkritumu apsaimniekotāju AS "BAO" aicināja Rīgas un Pierīgas iedzīvotājus nodot visa veida nevajadzīgās elektroiekārtas. Divu nedēļu laikā pārstrādei tika nodotas dažādas elektroierīces, sākot ar mobilajiem telefoniem, lādētājiem un kabeļiem, beidzot ar lielo sadzīves tehniku – ledusskapjiem, virtuves plītīm, mikroviļņu krāsnīm un pat zāles pļāvējiem un citām iekārtām.

“Tik īsam akcijas periodam un vienam nodošanas punktam šāds nodoto e-atkritumu daudzums ir tiešām iespaidīgs. Augstā iedzīvotāju atsaucība skaidri norāda uz to, ka šī ir aktuāla problēma mūsu sabiedrībā. Labā ziņa, ka šo situāciju ir iespējams risināt videi draudzīgā veidā un aktīvi izglītojot sabiedrību, tāpēc turpināsim darbu pie iesāktā un līdzīgas akcijas organizēsim arī nākotnē,” izteicies "AJ Power Recycling" valdes loceklis Uldis Skrebs.

Uzņēmuma veiktās aptaujas dati liecina, ka 84% iedzīvotāju pēdējo divu gadu laikā ir iegādājušies vismaz vienu elektrotehnikas vienību, un diemžēl 17% aptaujāto aplami uzskata, ka no e-atkritumiem var atbrīvoties sadzīves atkritumu konteineros. Akcijas ietvaros savāktā elektrotehnika tika nodota atbildīgai pārstrādei, kur tā tiks pareizi izjaukta, un no tās būs iespējams veidot jaunus materiālus atkārtotai izmantošanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.