Menu
 

Veiktas izmaiņas Saeimas Prezidija sastāvā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ieva Ābele, Saeima Foto - Ieva Ābele, Saeima

Saeima trešdien veica izmaiņas Saeimas Prezidija sastāvā. Jau ziņots, ka, 55 deputātiem balsojot “par” un 34 deputātiem “pret”, par 14.Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja Daigu Mieriņu (ZZS).

Saeimas priekšsēdētāja biedres amatu turpina ieņemt Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV). Savukārt par otru Saeimas priekšsēdētāja biedri ar 64 balsīm “par” un 2 balsīm “pret” ievēlēta Antoņina Ņenaševa (P), kura līdz šim ieņēma Saeimas sekretāra biedres amatu.

Saeimas sekretāra amatā ievēlēts līdzšinējais spīkers Edvards Smiltēns (AS), par kura kandidatūru balsoja 73 deputāti, bet pret nebija neviens. Iepriekš šo amatu ieņēma Armands Krauze (ZZS), kurš ievēlēts par zemkopības ministru jaunajā valdībā.

Savukārt Saeimas sekretāra biedra amatā ievēlēts Jānis Grasbergs (NA), kurš iepriekš ieņēma Saeimas priekšsēdētāja biedra amatu. “Par” viņu balsoja 73 deputāti, bet “pret” – viens deputāts.

Saeimas preses dienests atgādina, ka Prezidijs sastāv no Saeimas priekšsēdētāja, diviem viņa biedriem, Saeimas sekretāra un viņa biedra. Prezidija locekļi nosaka iekšējo kārtību un darba gaitu Saeimā, dod atzinumus un virza tālāk saņemtās lietas visos Saeimas kārtības rullī paredzētajos gadījumos, sastāda Saeimas sēžu darba kārtību, tiekas ar ārvalstu amatpersonām, kā arī veic virkni citu pienākumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.