Menu
 

"Livonia" Baltijas līgas pamatturnīru beidz ar sesto uzvaru, "Miesnieki" – ar sesto zaudējumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - RK "Livonia" Foto - RK "Livonia"

Baltijas “Top” regbija līgas pamatturnīra pēdējās spēlēs vietu pusfinālā jau nodrošinājušie Garkalnes “Livonia” regbisti viesos izcīnīja sesto uzvaru, bet Ķekavas “Miesnieki” Baldones stadionā piedzīvoja sesto zaudējumu. Pusfināla spēles par 1.-4.un 5.-8.vietu plānotas jau nākamās nedēļas nogalē. “Livonia” komandas pretinieki cīņā par vietu finālā būs “Baltrex-Šiauliai” vienība, kura tieši spēlē pret Garkalnes klubu piedzīvoja vienīgo zaudējumu.

“Livonia” regbistiem izbraukuma spēlē pret tabulas lejasdaļā esošo “Šiauliai” vienību bija nepieciešamas desmit minūtes, lai iejustos spēlē, un turpinājumā viņi jau pilnībā kontrolēja cīņas gaitu. Vēl pirmajā puslaikā viesi veica septiņus piezemējumus (45:0), bet pēc pārtraukuma mazināja aktivitātes uzbrukumā un šķietami vairāk piedomāja pie spēles aizsardzībā un izvairīšanās no savainojumiem pielijušajā un slidenajā stadionā. Beigu rezultāts 59:12, kas tobrīd “Livonia” garantēja vismaz otro vietu pamatturnīra noslēguma tabulā un laukuma priekšrocības pusfinālā, kas plānots 30.septembrī.

“Livonia” galvenais treneris Nīls Džonsons pauda gandarījumu par paveikto, norādot uz vairāku vadošo spēlētāju iztrūkumu: “Šodienas spēlē mums trūka kādu 9 vai 10 pamatsastāva spēlētāju no ierastā starta piecpadsmitnieka. Tas jau bija zināms iepriekš. Līdz ar to mums šīs nedēļas laikā bija jāveic izmaiņas, un mēs izdarījām strukturālas izmaiņas, ņemot vērā, ka spēlējām pret fizisku komandu izbraukumā. Pirmā puslaika rezultāts parāda mūsu varējumu. Otrajā puslaikā, kad jau spēles liktenis bija izšķirts, devām iespēju spēlēt rezervistiem.”

Iejaukties pusfināla pāru sadalījumā svētdien varēja Ķekavas “Miesnieki”, kuri Baldones stadionā uzņēma līderus un Baltijas čempionus Šauļu “Vairas-Kalvis-Jupoja” regbistus. Uzvaras gadījumā ķekavieši livoniešiem palīdzētu izcīnīt pirmo vietu pamatturnīra tabulā un “piespēlētu” teorētiski parocīgāku pretinieku pusfinālā. Tomēr pārsteigums izpalika – pirmajā puslaikā uz pieciem viesu piezemējumiem “miesnieki” spēja atbildēt tikai ar Ingus Aivara pieciem un Artūra Alaiņa diviem punktiem īsi pirms pārtraukuma (7:27).

Otrā puslaika vidū, spēlē iesaistoties rezervistiem, mājinieku uzbrukums uzlabojās, un pēc diviem Elmāra Šefanovska piezemējumiem starpība saruka līdz 11 punktiem (21:32), vēlāk arī deviņiem (26:35), tomēr no zaudējuma izglābties neizdevās – 26:42.

Pamatturnīra noslēgumā pēc septiņām kārtām pa sešām uzvarām ir “Vairas” (31 punkts), “Livonia” (29) un “Baltrex/Šiauliai” (29), četras – Viļņas “Geležinis vilkas” (18), trīs – Kauņas “Ąžuolas” (16), pa vienai –“Miesniekiem” (11), “Šiauliai” (5) un “VRA-Tomosta” (3 p.).

Baltijas regbija čempionātā jeb Latvijas un Lietuvas otrā ešelona klubu turnīrā noskaidroti finālspēļu pāri. Diemžēl visas četras Latvijas komandas palika ārpus labāko četrinieka un sadalīs vietas no piektās līdz astotajai. Vēl vienā Ķekavas un Garkalnes duelī “Lāči/Mūkusala” ar 26:18 pārspēja “Sporta punkts/Livonia” vienību un mačā par piekto vietu tiksies ar Valmieras “Fēniksu”, kas otrajā “mazajā pusfinālā” uzvarēja “Ežus” 41:22. Septīto vietu izspēlēs “Livonia” kluba otrā komanda un “Eži”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.