Menu
 

Aptauja. Vai mēdzat apmeklēt kafejnīcas un restorānus? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Vairāki restorāni, kas ilgajos savas darbības gados savā ziņā bija kļuvuši leģendāri, šajā sezonā bija spiesti paziņot par darbības izbeigšanu, piemēram, “Čarlstons” un “Vincents”. Nozares asociācijā uzsver: ja sabiedriskās ēdināšanas nozare netiks atbalstīta, samazinot pakalpojumiem pievienotās vērtības nodokli, varētu turpināties uzņēmumu darbības pārtraukšana. Tādā gadījumā nozarē varētu palikt galvenokārt ātrās ēdināšanas uzņēmumi, kas maltītes gatavo no saldētiem pusfabrikātiem.

Ēdināšanas nozari negatīvi ietekmējusi gan kovida pandēmija, gan karš Ukrainā. Tāpat liela ietekme ir inflācijai un vispārējam izejvielu cenu pieaugumam, kā arī ārvalstu tūristu skaita samazinājumam, jo tā ir liela grupa, kas apmeklēja restorānus. 

Kristīne

Eju uz kafejnīcu atpūsties, kad gribas kaut ko īpašu nobaudīt vai atzīmēt kādu nozīmīgu notikumu. Parasti tas ir kopā ar mīļiem cilvēkiem.

Helga

Eju uz kafejnīcām. Dažreiz vienkārši paēst, kad pašai negribas mājās gatavot, dažreiz eju ar draudzenēm atpūsties un patīkami pavadīt laiku.

Sarmīte

Reti, bet apmeklēju. Īpaši tādās reizēs, kad esam citās pilsētās, tad gan aizejam uz kādu kafejnīcu. Pēdējā laikā esam iecienījuši apmeklēt Ikšķiles kafejnīcas.

Jānis

Ļoti reti apmeklēju kādu no sabiedriskās ēdināšanas iestādēm. Tikai tad, kad sagribas kaut ko īpašu, ne tādu kā mājas gatavotais ēdiens.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.