Menu
 

"Rīgas meži" veiks meža kopšanas darbus mežaudzē Carnikavas un Garkalnes pagastos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Rīgas meži" Ilustrācija - "Rīgas meži"

Lai veicinātu veselīgākas mežaudzes attīstību un meža atjaunošanos, dabas un rekreācijas vērtību saglabāšanu u.c., “Rīgas meži” šī gada rudenī plāno uzsākt meža kopšanas darbus Gaujas mežniecībā – Carnikavas un Garkalnes pagastos, abpus Priežlejām, starp Jaunciema gatvi un pagriezienu uz Kalngali (reģionālais autoceļš P1 Rīga – Carnikava – Ādaži). Šī teritorija atrodas “Rīgas mežu” Gaujas mežniecības Garkalnes iecirkņa Kalngales apgaitā.

Darbus 37,2 hektāru platībā plānots turpināt līdz nākamā gada rudenim, informēja uzņēmumā. Darbu mērķis ir meža ainavas veidošana, mežaudzes attīstības un atjaunošanās veicināšana, saules gaismas piekļuves veicināšana nākamās paaudzes kokiem, dabas vērtību, sēņošanas un ogošanas iespēju saglabāšana, kā arī rekreācijas iespēju attīstība un pilnveidošana.

Vispirms plānots sagatavot meža ceļus atbilstoši transporta vajadzībām, kam sekos  koku ciršana, kokmateriālu izvešana; daļēja zaru savākšana un izvešana; ceļu sakārtošana. Darbi var notikt vienlaikus vai neatbilstošu laikapstākļu dēļ var tikt uz laiku apturēti, norāda “Rīgas meži”.

“Šis meža masīvs ir īpašs ar to, ka tajā ir salīdzinoši daudz bioloģiski vērīgi meža nogabali, kuros  kopšanas darbi netiks veikti. Šo apkārtni iecienījuši dabas baudītāji, gan aktīvas un mierīgas atpūtas cienītāju, gan ogotāji un sēņotāji. Te ir īpaši vērtīgie vecie, lielo dimensiju koki, kā arī dobumainie un ekoloģiskie koki, kuriem kopšanas darbu laikā tiks pievērsta īpaša uzmanība, t.sk. ap tiem tiks veidota saudzējoša “telpa”,” teikts “Rīgas meži” paziņojumā.

“Pirms meža kopšanas darbiem tieši šai teritorijai izveidots funkcionālais zonējums – bioloģiski vērtīgās teritorijas, to buferjoslas un ainaviski vērtīgās teritorijas. Ainavu dizaina plāna zonējumā izcelti ainavu elementi, ņemtas vērā meža vērtības, pieguļošās buferjoslas un rekreācijas iespējas.”

Vienlaikus uzņēmums darbu laikā aicina ievērot drošības prasības, pārvietošanās ierobežojumus un netuvoties teritorijai, kur strādā tehnika.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.