Menu
 

Speciālistu trūkuma un iekārtu pilnas noslodzes dēļ Jūrmalas slimnīcā veidojas rindas uz izmeklējumiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Speciālistu trūkuma un iekārtu pilnas noslodzes dēļ Jūrmalas slimnīcā veidojas rindas uz izmeklējumiem, aģentūru LETA informēja SIA "Jūrmalas slimnīca" pārstāve Velta Vasiļevska.

Ņemot vērā šim gadam piešķirto finansējumu valsts apmaksātiem ambulatoriem pakalpojumiem, Jūrmalas slimnīcā rindas, pēc datiem uz 31.augustu, ir uz vairākiem izmeklējumiem: uz valsts apmaksātu kolonoskopiju un ehokardiogrāfiju pašlaik pieraksts ir uz 2024.gada janvāri; uz 2023.gada decembri pieraksts ir fibrogastroskopijas un datortomogrāfijas izmeklējumiem, doplerogrāfiju kāju asinsvadiem un flebologa konsultāciju. Uz 2023.gada novembri var pierakstīties valsts apmaksātu doplerogrāfiju galvas un kakla asinsvadiem, rokas ķirurga konsultāciju.

Rindas veidojas sakarā ar speciālistu trūkumu (ehokardiogrāfija, doplerogrāfija, iegurņa orgānu ultrasonogrāfija) un iekārtu pilnu noslodzi (datortomogrāfija, endoskopijas).

Kā ziņots, valdība otrdien atbalstīja 33,3 miljonu eiro piešķiršanu ārkārtas situācijas novēršanai veselības nozarē. Veselības ministrija (VM) uzsver, ka līdzekļi nepieciešami, lai novērstu ārkārtas situāciju veselības nozares pakalpojumu pieejamībā un nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumu nepārtrauktību. Minētā summa ir daļa no 41,3 miljoniem eiro, par kuru piešķiršanu nozarei valdība lēma septembra sākumā.

Šobrīd veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēji brīdina par iespējamo kritisko situāciju pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanā, un jautājuma steidzama nerisināšana var novest pie ārkārtas medicīniskās situācijas, kad Latvijas iedzīvotājiem būs pieejama tikai neatliekamā medicīniskā veselības aprūpe līdz 2023.gada beigām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.