Menu
 

Kalnu Karabahā sprādzienā degvielas noliktavā gājuši bojā vismaz 68 cilvēki

  • Autors:  LETA/AFP

Kalnu Karabahā pirmdien notikušajā sprādzienā degvielas noliktavā gājuši bojā vismaz 68 cilvēki, otrdienas vakarā paziņoja vietējās amatpersonas.

Kalnu Karabahas separātistu valdība paziņoja, ka "ir 68 apstiprināti nāves gadījumi". Tā piebilda, ka sprādzienā arī ievainoti 290 cilvēki, kas ir hospitalizēti un daudzi no viņiem atrodas smagā stāvoklī. Vēl 105 cilvēku liktenis nav zināms.

Sprādziens pie reģiona galvaspilsētas Stepanakertas notika laikā, kad iedzīvotāji stāvēja rindā pie noliktavas, lai iegādātos degvielu savām automašīnām pirms aizbēgšanas uz Armēniju.

Armēnijas valdība otrdienas rītā paziņoja, ka Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies jau 13 350 bēgļi jeb aptuveni 12% no Kalnu Karabahas iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka tūkstošiem armēņu no Kalnu Karabahas ir aizbēguši uz Armēniju pēc pagājušonedēļ Azerbaidžānas izvērstās militārās operācijas, kuras rezultātā vairāk nekā 30 gadus "de facto" pastāvējušās Kalnu Karabahas armēņu republikas varasiestādes faktiski kapitulēja Baku priekšā.

Lai gan Azerbaidžāna ir solījusi respektēt etnisko armēņu tiesības Kalnu Karabahā un izbeigt desmit mēnešus īstenoto reģiona blokādi, daudzi Kalnu Karabahas iedzīvotāji nolēma bēgt uz Armēniju, baidoties no Azerbaidžānas represijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.