Menu
 

"Super Nova" futbolistiem desmitais punkts, "Audai" devītais zaudējums (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zigismunds Zālmanis, "Riga FC" Foto - Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas futbola virslīgas 31.kārtas spēlēs nedēļas nogalē Ķekavas “Auda” vadošā trijnieka komandu savstarpējā spēlē ar minimālu starpību piekāpās “Riga FC” futbolistiem, bet sporta kluba “Super Nova”/Salaspils komanda savā laukumā nospēlēja neizšķirti ar futbola skolas “Jelgava” vienību.

FK “Auda” pret turnīra līderiem “Riga FC” lielāko daļu spēles pavadīja aizsardzībā un līdz pat 87.minūtei to darīja gluži veiksmīgi – rīdzinieki gan divreiz trāpīja vārtu konstrukcijai. Tomēr pamatlaika beigās citādi labu spēli aizvadījušais “Audas” vārtsargs Aleksandrovs nenofiksēja peruāņa Iveriko sisto bumbu – 0:1. Zīmīgi, ka arī iepriekšējā abu komandu savstarpējā spēlē “Riga FC” vienīgos un līdz ar to arī uzvaras vārtus iesita dažas minūtes pirms pamatlaika beigām.

SK “Super Nova”/Salaspils un FS “Jelgava” komandu mačā galvenie notikumi laukumā risinājās otrā puslaika sākumā, kad vispirms jelgavnieki izvirzījās vadībā, bet septiņas minūtes vēlāk viesu vārtsarga atvairīto bumbu vārtos ieraidīja Grants Viljamss – 1:1, un salaspilieši nopelnījuši desmito punktu sezonā. Dažas minūtes pirms beigām lieliska izdevība gūt otros vārtus “Super Nova” labā bija Eduardam Višņakovam, taču viņš trapīja pa vārtu stabu.

Turnīra tabulas pirmajā pusē “Riga FC” ir 77 punkti (pēc 31 spēles), RFS 74 (31), FK “Auda” 48 (31), “Valmiera FC” 45 (30) un FK “Liepāja” 43 (31).

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas 21.kārtas spēlē Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komanda savās mājās nespēja uzvarēt pastarīšus “Rēzeknes” futbolistus (0:0), bet Upesciema stadionā futbola skolas “Alberts” vienība atņēma divus punktus vieniem no līderiem Grobiņas sporta centra futbolistiem (2:2).

Līdergrupā pa 53 punktiem ir Skanstes sporta klubam un Grobiņas sporta centram, bet AFA “Olaine” ar 20 punktiem ieņem 11.vietu un cīņā par palikšanu pirmajā līgā par diviem punktiem apsteidz FK “Smiltene” un par trim punktiem FK “Dinamo Rīga” (pārliecinoši pēdējā ir “Rēzekne”).

Latvijas otrās līgas A grupā pārliecinošu uzvaru 4:1 pār Jēkabpils sporta centra komandu sestdien savās mājās izcīnīja Mārupes sporta centra futbolisti, kaut pirmie bija zaudējuši vārtus. Ar precīziem sitieniem izcēlās  Maksimilians Ihekuna, Nauris Bulvītis, Viktors Čebotarjovs un Georgijs Kogans. Tabulā mārupieši ieņem otro vietu (24 p.) sešus punktus aiz līderiem FK “Kalupe”.

B grupā (par 9.-16.vietu) FK “Ķekava/Auda” futbolisti, pateicoties Artūra Smetanova un Rūdolfa Zicāni goliem, panāca divu vārtu pārsvaru pār “Staiceles bebriem” un pretiniekiem goda vārtus ļāva gūt tikai kompensācijas laikā – 2:1. Savukārt futbola klubs “Salaspils” izbraukumā ar 5:2 pieveica FK “Liepāja” dublierus – viesiem trīs vārtus guva Vjačeslavs Miņins un divus Svetoslavs Čugunovs. Tabulā salaspilieši (20 p.) ir otrajā vietā aiz FK “Karosta” (24), pa 17 punktiem ir FK “Ķekava/Auda” un FK “Aliance”

Latvijas trešās līgas Ziemeļu zonas pēdējā spēlē FK “Sigulda” futbolisti mājas spēlē pret “FC Madona” iztērēja divu vārtu pārsvaru, tomēr priekšpēdējā minūtē Matīss Bieziņš ar savu otro golu spēlē nodrošināja uzvaru 3:2 (vēl reizi precīzi sita Eduards Dancis). Jau pirms šī mača siguldieši bija garantējuši otro vietu un ceļazimi uz trešās līgas finālturnīru. Centra grupas turnīrs sestdien noslēdzās ar Rīgas Futbola skolas un “Upesciema Warriors” komandu bezvārtu neizšķirtu – Garkalnes pagasta klubs sezonu noslēdza devītajā vietā 12 komandu konkurencē.

Sieviešu futbola līgā nepatīkamu zaudējumu pret tabulā zemāk esošo SK “Super Nova” komandu svētdien piedzīvoja futbola klubs “Olaine”. Rīdzinieces trīs reizes izvirzījās vadībā pēc standartsituāciju izspēlēm, divreiz Krista Rūja un Nikola Preijere rezultātu izlīdzināja, bet trešo reizi tas vairs neizdevās – 2:3. Olainietes tabulā palika trešajā vietā (36 punkti 17 spēlēs) aiz Liepājas Futbola skolas (42 p.18 sp.) un SFK “Rīga” (39 p.15 sp.) un tikai vienu punktu priekšā futbola skolai “Metta”, kas svētdien pieveica Ķekavas “Audu”5:2. Pirmos vārtus spēlē ķekaviešu labā guva Madara Ērika Paidere, pēdējos – Madara Deaka. Tabulā “Auda” ar 10 punktiem ir sestajā pozīcijā.

Savukārt Sieviešu pirmās līgas B grupas turnīrā par 7.-11.vietu graujošu uzvaru 8:3 pār FB “Gulbene” komandu svinēja futbola klubs “Sigulda”. Trīs vārtus iesita Džeina Eglīte, divus Jana Purviņa, pa vieniem Elīze Elza Jansone un Linda Stāmere.

(papildināta ar 8.-10.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.