Menu
 

"Conexus" pagarina sadarbību ar līdzšinējo finanšu direktoru; rīkos konkursu uz tehniskā direktora amatu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.conexus.lv Foto - www.conexus.lv

AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") padome lēmusi turpināt sadarbību ar līdzšinējo valdes locekli, finanšu direktoru Mārtiņu Godi, ievēlot viņu uz nākamo pilnvaru termiņu līdz 2028.gada 31.decembrim, informē uzņēmumā.

Tāpat padome pieņēmusi lēmumu organizēt konkursu uz "Conexus" valdes locekļa, tehniskā direktora amatu, jo līdzšinējais "Conexus" tehniskais direktors Gints Freibergs nākamajā pilnvaru termiņā neturpinās darbu valdē. Tehniskā direktora kandidāta meklēšanai izveidota Nominācijas komisija padomes priekšsēdētāja Ilmāra Šņucina un padomes locekļa Viktora Sentuhovska sastāvā. Iepriekš "Conexus" padome jau lēma turpināt sadarbību ar esošo "Conexus" valdes priekšsēdētāju Uldi Barisu, vēsta uzņēmuma pārstāvji.

Kā ziņots, "Conexus" pārvalda Inčukalna pazemes gāzes krātuvi, kas ir nozīmīgs stratēģiskais objekts visā reģionā. Sabiedrības struktūrā ietilpstošā maģistrālā dabasgāzes pārvades sistēma ir 1190 km gara, un tā tieši savieno Latvijas dabasgāzes tirgu ar Lietuvu un Igauniju. "Conexus" veic maģistrālās pārvades sistēmas un krātuves infrastruktūras uzturēšanas un uzlabošanas pasākumus, realizē nepieciešamos ieguldījumus infrastruktūras attīstībā, uzrauga un kontrolē pārvades tīkla un krātuves stabilitāti, kā arī novērš radušos bojājumus. Vienlaikus "Conexus" atbild par sistēmas un krātuves jaudu rezervēšanu un pārdošanu, kā arī vienotu tarifu piemērošanu par Latvijas gāzes pārvades sistēmas un krātuves izmantošanu.

"Conexus" lielākais akcionārs ir valstij piederošais "Augstsprieguma tīkls" (68,46%), kamēr 29,06% akciju pieder Japānas uzņēmuma "Marubeni" pārvaldītajam fondam "MM Capital Infrastructure Fund", bet 2,48% - pārējiem akcionāriem, atgādina "Conexus" pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.