Menu
 

No pirmdienas gaidāms mākoņains un mitrs laiks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No pirmdienas gaidāms lielākoties mākoņains un mitrs laiks, tomēr dažās dienās uzspīdēs arī saule un pierims vēji, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Pirmdien laika apstākļus turpinās noteikt ciklona darbība, mākoņains, tomēr vietām debesis skaidrosies. Naktī galvenokārt centrālajos rajonos, bet dienā jau daudzviet palaikam līs, iespējams arī slapjš sniegs. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļrietumu, ziemeļu vējš, dienā tas iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem, piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 15-19 metriem sekundē (m/s). Gaisa temperatūra turpinās pazemināties - naktī gaiss atdzisīs līdz 0...+5 grādiem, austrumos zāles virskārtā gaidāma salna 0…-2grādiem, bet piekrastē būs nedaudz siltāk, tur +5…+10grādi. Dienā gaiss neiesils vairāk par +5...+11grādiem, augstākai temperatūrai saglabājoties piekrastē.

Otrdien būs labvēlīgāki laika apstākļi. Saule mīsies ar mākoņiem, un lietus gaidāms vien vietām nakts laikā. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīgās robežās kā pirmdien.

Trešdien Latvijas teritorijai atkal pietuvosies jauns aktīvs ciklons. Visā valsts teritorijā gaidāms lietus, kas palaikam turpināsies arī ceturtdien. Šajās dienās pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 20 m/s, piekrastes rajonos līdz 23 m/s. Līdz ar nokrišņu zonu Latvijas teritorijā ieplūdīs arī siltāks gaiss, tāpēc līdz šīs nedēļas beigām gaisa temperatūra būs ievērojami augstāka - diennakts tumšajās stundās termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +6…+12° atzīmi, savukārt dienās gaiss iesils līdz +10…+16 grādiem.

Nedēļas izskaņā saglabāsies rudenim raksturīgi laikapstākļi - līdz ar nokrišņu zonu pārvietošanos, lielākajā daļā valsts teritorijas palaikam gaidāms lietus. Arī vējš saglabāsies brāzmains, tomēr tik stipras vēja brāzmas kā aizvadītajā nedēļā netiek prognozētas.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.