Menu
 

Gan Inčukalna, gan Stopiņu pagastā degusi dzīvojamā māja (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Laika posmā no 9.oktobra plkst.6.30 līdz 10.oktobra plkst.6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 91 izsaukumu – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 20 izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsgrēkos cieta trīs cilvēki, savukārt četri cilvēki izglābti. Palīdzība bija nepieciešama arī Pierīgā.

Plkst.21.30 saņemts izsaukums uz Ropažu novada Stopiņu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 200 m2 platībā un nojume 50 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās divi cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst.3.23, informē VUGD pārstāvji.

Naktī uz otrdienu plkst.3.37 tika saņemts izsaukums uz Siguldas novada Inčukalna pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 70 m2 platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība. Dzēšanas darbu laikā tika atrasts bojāgājušais. Plkst. 12.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Saistībā ar vēja radītiem postījumiem saņemti 38 izsaukumi. Visi izsaukumi bija saistīti ar nepieciešamību sazāģēt nolūzušus vai aizlūzušus kokus, kas radīja apdraudējumu, norāda VUGD.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz vietām, kur dega virtuve un pārsegums, saimniecības ēka, dārza māja, garāža, vieglā automašīna, kravas automašīna un sausā tualete, sadzīves mantas, dīvāns, durvis, grīda un siena, zāle un divos gadījumos atkritumi.

(papildināta 3.rindkopa)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.