Menu
 

Ķekavas novadā aizsākta domes priekšsēdētāja bibliotēkas tradīcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

6.oktobrī Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Juris Žilko Ķekavas novada Centrālajai bibliotēkai svinīgi nodeva grāmatas, ko saņēmis dāvinājumā, pildot savus amata pienākumus. Tādējādi ir aizsākta jauna – Ķekavas novada domes priekšsēdētāja bibliotēkas – tradīcija. Domes priekšsēdētāja bibliotēkā pieejamo grāmatu saraksts atrodams novada bibliotēkas grāmatu kopkatalogā, un, veicot pieprasījumu, tās lasīšanai varēs saņemt ikviens interesents, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Līdz šim un arī nākotnē dāvinājumā saņemtās grāmatas papildinās Ķekavas novada Centrālās bibliotēkas krājumus. Kā ārējais bibliotēkas fonds tās glabāsies domes priekšsēdētāja kabinetā Gaismas ielā 19, K-9-1, Ķekavā, J.Žilko personīgi izgatavotā un pašvaldībai dāvinātā oša koka grāmatu plauktā.

Domes priekšsēdētāja bibliotēkā atrodama arī monogrāfija “Dziesmu svētkiem – 150. Vēsture. Versijas”, kas ir pirmā fondu veidojošā grāmata. Bibliotēkas atklāšanas pasākumā piedalījās gan monogrāfijas līdzautore Ilze Dūmiņa, gan domes priekšsēdētāja bibliotēkas iniciatīvas autors, biedrības “Maestro Jāņa Dūmiņa piemiņas atbalstīšanai” projektu attīstītājs Andris Feldmanis, vēsta pašvaldībā.

“Aizvadītā gada notikumi vairāk nekā jebkad līdz šim liek novērtēt svarīgāko no visām vērtībām, kas mums dota – iespēju dzīvot brīvā, demokrātiskā valstī. Taču valsts sākas ar katru no mums un tikai tad turpinās ģimenē un novadā. Tāpēc ir būtiski, ka izmantojam iespējas sevi realizēt un ņemam aktīvu lomu uz kultūrā un izglītībā balstītas attīstības veicināšanu,” saka J.Žilko. “Šīs tradīcijas aizsākšana ir viens no veidiem, kā varu paust savus mērķus un ideālus, līdztekus parūpējoties par to, lai nākamajām paaudzēm būtu iespēja gūt padziļinātas zināšanas par dažādām jomām.”

Domes priekšsēdētāja bibliotēku iecerēts nodot nākamajam domes priekšsēdētājam tikpat nozīmīgā rituālā kā pilnvaru un novada atslēgas nodošana, tā nodrošinot tās turpināmību. Ilgtspējīgi veidota Ķekavas novada domes priekšsēdētāja bibliotēka papildu grāmatām varētu uzkrāt arī periodiskos izdevumus, dokumentus un citus novada attīstībai nozīmīgus materiālus, kam turpmākajās paaudzēs kontekstā ar vēsturi jau būs muzejiska vērtība, norāda pašvaldības pārstāvji.

Svinīgajā pasākumā ar savu klātbūtni pagodināja Gruzijas vēstnieks Latvijā V.E. Irakli Kurašvili (H.E. Mr Irakli Kurashvili), Latvijas Nacionālās bibliotēkas izpilddirektore Dzintra Mukāne un Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte. Viesu vidū bija arī bijušie Ķekavas novada pašvaldības vadītāji Valts Variks (2013-2015) un Andis Damlics (2015-2017), kā arī esošās Ķekavas novada domes deputāti. Priekšsēdētāja bibliotēkas atklāšanas svinības apmeklēja Ķekavas novada Centrālās bibliotēkas vadītāja Maija Škapare, novada izglītības iestāžu bibliotekāri, Ķekavas novada muzeju un kultūras centru vadītāji un darbinieki.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.