Menu
 

Sācies iedzīvotāju balsojums par ģimenēm draudzīgāko pašvaldību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - SIF Foto - SIF

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju līdz šī gada 9. novembrim vietnē “Vieta ģimenei” izvērtēt katras pašvaldības sniegto atbalstu ģimenēm ar bērniem un balsot par, viņaprāt, ģimenēm draudzīgāko pašvaldību 2023. gadā.

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” Latvijā norisinās jau kopš 2017.gada, un tā mērķis ir izcelt labākos piemērus un veidus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm, veicinot arī iedzīvotāju iesaisti sev svarīgu jautājumu risināšanā. Vienlaikus konkurss veido vidi pašvaldību draudzīgai sāncensībai, tādējādi mudinot tās attīstīt aizvien plašāku un pieejamāku ģimenēm paredzēto pakalpojumu klāstu.

Iedzīvotāju paustie viedokļi tiks nodoti pašvaldībām, kā arī izmantoti konkursa norises gaitā. Šobrīd iedzīvotāji var iepazīties ar pašvaldību sniegto informāciju par ģimenēm pieejamajiem pakalpojumiem, pabalstiem un cita veida atbalstu, kā arī var savstarpēji salīdzināt vairāku pašvaldību piedāvājumus.

Konkurss sniedz iespēju iedzīvotājiem aktualizēt sev interesējošos jautājumus, tādā veidā nodrošinot pašvaldībām atgriezenisko saiti, lai tās spētu uzlabot un attīstīt sniegtos pakalpojumus. Pašvaldības draudzīgums neaprobežojas tikai ar pabalstiem vai citiem finansiāli izmērāmiem atbalstiem. Būtiski aspekti ir arī sakārtota, patīkama vide un piederības sajūtas veicināšana, norāda SIF.
“Tīmekļvietne “Vieta ģimenei” sniedz ne tikai apkopojošu aktuālo informāciju par pieejamo atbalstu ģimenēm ar bērniem, bet arī kalpo par pieredzes apmaiņas platformu pašvaldībām. Tāpēc vēlamies mudināt pašvaldību pārstāvjus atvēlēt laiku, lai iepazītos ar savu kaimiņu paveiktajiem darbiem, tādējādi iedvesmojoties jaunām, ģimenēm draudzīgām idejām. Jau vairākus gadus rīkojot šo konkursu, redzam, ka pašvaldībās ir paveikts daudz un tiek turpināts iesāktais darbs, par ko esam gandarīti,” piebilst sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.