Menu
 

Latvijas regbisti pieveic Somiju Eiropas čempionāta spēlē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas un Garkalnes regbija klubu spēlētāju plaši pārstāvētā Latvijas valstsvienība sestdien Helsinkos pārliecinoši uzvarēja Somijas izlasi Eiropas regbija čempionāta Konferences divīzijas turnīra pirmajā spēlē.

Pirmā puslaika pirmajā pusē laukuma saimnieki ar diviem  piezemējumiem panāca 10:0 pārsvaru. Taču vēl līdz pārtraukumam Latvijas regbisti ar trim piezemējumiem pārņēma vadību (19:10), bet pēc pārtraukuma ienesa bumbu pretinieku ieskaites laukumā vēl piecas reizes – 46:17.

Pa diviem piezemējumiem veica Emīls Cēburs no Ķekavas “Miesniekiem” un Elmārs Šefanovskis no “Baldones”, pa reizei – Emīls Balodis no “Miesniekiem”, kā arī Uvis Vasiļenko, Dāvis Jansons, Mārtiņš Rundāns no Garkalnes “Livonia”. Sešus punktus ar realizācijas sitieniem nopelnīja Matīss Zicāns (“Eži”).

Eiropas čempionāta Konferences divīzijas (pēc ranga trešās) A grupā Latvijas valstsvienības pretinieki vēl būs Andoras, Norvēģijas un Dānijas regbisti.

Pirms vīru izlašu spēles Helsinkos pārbaudes spēli aizvadīja Latvijas un Somijas dāmu izlases, un ar 27:7 pārākas bija somietes. Vienīgo piezemējumu pašās cīņas beigās veica Sandra Lihovida no “Selena” komandas, bet realizācijas sitienu precīzi izpildīja Elīna Švāgere no “Miesniekiem”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.