Logo
Drukāt šo lapu

NBS palielinājuši savu klātbūtni pie valsts austrumu robežas

Foto - Aizsardzības ministrija Foto - Aizsardzības ministrija

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) palielinājuši savu klātbūtni pie valsts austrumu robežas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Viņš pastāstīja, ka NBS vēl aktīvāk iesaistījušies palīdzības sniegšanā Valsts robežsardzei pierobežas reģionā. Ir mainīta un uzlabota atbalsta sistēma, bruņotie spēki kļuvuši daudz aktīvāki.

"Noteikti tuvākajā laikā redzēsiet mūs daudz vairāk šajā reģionā. Esam palielinājuši savu skaitlisko sastāvu šajā reģionā, un domāju, tas dos rezultātu," teica Kalniņš.

Viņš neprecizēja, kas tieši mainīts NBS stratēģijā atbalsta sniegšanā pierobežas apsardzībā, uzsverot, ka nedrīkst dot papildu informāciju tiem, kas arī turpmāk plāno mēģinājumus nelegāli šķērsot Latvijas robežu. Kalniņš gan norādīja, ka NBS palielināja savu skaitlisko sastāvu pierobežā, kā arī paplašināts uzdevumu spektrs.

Kalniņš uzsvēra, ka, neskatoties uz sarežģīto drošības situāciju pasaulē, Latvijas drošības stāvoklis nav pasliktinājies. Viņš gan akcentēja, ka NBS ir jābūt vienmēr gataviem aizstāvēt valsti.

Viņš norādīja agresorvalsts, piedaloties nelegālās imigrācijas spiediena īstenošanā, testē ne vien iekšlietu struktūras, bet arī Latvijas aizsardzības dienestus.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024