Logo
Drukāt šo lapu

Latvijas Universitātes rektora amatam pieteikušies 24 pretendenti

Foto - lu.lv Foto - lu.lv

Konkursam uz Latvijas Universitātes (LU) rektora amatu pieteikušies 24 pretendenti, informēja universitāte.

Turpmākā mēneša laikā kandidātu pieteikumus, kvalifikāciju, pieredzi un LU stratēģiskās attīstības vīziju vērtēs Atlases komisija, sadarbojoties ar personāla atlases uzņēmumu SIA "Human Source", kas izvēlēts iepirkumā. Atlases komisija informāciju par pretendentu izvērtēšanas rezultātiem sniegs LU Padomei. LU Padome savukārt izvērtēs ieteiktos kandidātus un izlems, kurus virzīt tālāk balsošanai LU Satversmes sapulcē.

Kandidātiem, kas tiks izvirzīti balsošanai Satversmes sapulcē, tiks rīkotas arī tikšanās ar LU studentiem, akadēmisko un administratīvo personālu, lai viņiem būtu iespēja prezentēt savu skatījumu par LU nākotnes redzējumu un stratēģisko attīstību.

"Mēs sagaidām, ka jaunais rektors spēs ieviest iecerētās un uzsāktās reformas, spēs saliedēt Latvijas Universitātes saimi virzībai uz ekselenci zinātnē, pētniecībā un inovācijā, kā arī studiju kvalitātes tālākai izaugsmei," uzsvēra LU Padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš.

LU atklātu starptautisku konkursu uz rektora amatu izsludināja septembra nogalē.

Pašlaik LU rektors ir Indriķis Muižnieks. Pirmo reizi viņu uz četru gadu termiņu par rektoru ievēlēja 2015.gada vasarā, bet 2019.gadā LU Satversmes sapulce viņu šajā amatā ievēlēja atkārtoti, taču balsojumu pavadīja neskaidrības par nodotajām balsīm, kas pārauga konfliktā ar toreizējo izglītības ministri Ilgu Šuplinksu, kā rezultātā valdība sākotnēji nobalsoja pret Muižnieka apstiprināšanu amatā. Muižnieks sāka tiesāties un panāca, ka 2020.gada martā Ministru kabinets viņu tomēr apstiprināja rektora amatā.

Jaunajā konkursā no LU rektora amata pretendentiem tiek sagaidīts zinātnes doktora grāds kādā no LU stratēģiskās specializācijas jomām, nevainojama reputācija, vadības pieredze augstākās izglītības un zinātnes jomā ne mazāk kā astoņi gadi, pieredze starptautisku stratēģisku partnerību veidošanā un attīstības vai pētniecības projektu vadībā, zinātnes vadības pieredze un sasniegumi zinātnē starptautiskā līmenī un privātā vai publiskā finansējuma piesaistes pieredze pētniecībā un inovācijās.

Tāpat no amata pretendentiem tiek prasīta izpratne par zinātnes universitātes darbību regulējošiem normatīvajiem aktiem, akadēmiskā darba pieredze (vēlēti akadēmiskie amati, studiju kursu sagatavošana un vadīšana, studiju programmu vadība u.tml.), pieredze augstākās izglītības institūcijas attīstības stratēģijas izstrādē un īstenošanā, izpratne par Eiropas izglītības telpas kvalitātes nodrošināšanas procesiem, komunikācijas un argumentācijas prasmes, orientācija uz attīstību un rezultātu sasniegšanu un pieredze pārmaiņu vadībā akadēmiskajā vidē.

Mēneša bruto atalgojums tiek piedāvāts no 11 935 eiro mēnesī. Muižnieka amatpersonas deklarācija par 2022.gadu liecināja, ka no LU viņš algā kopumā bija saņēmis 95 223 eiro.

 
Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024