Menu
 

Salaspilieši atņem punktus līderiem, "Auda" pussoli tuvāk bronzai, Mārupei otrās līgas čempionu tituls (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – FS “Jelgava” Foto – FS “Jelgava”

Oktobra pēdējā nedēļas nogale izvērtusies aizraujoša Pierīgas futbola klubiem, kas turpina cīņas gan virslīgas, gan zemāko līgu čempionātos.

Dažu mirkļu attālumā no sensacionālas uzvaras pār līderiem “Riga FC” bija virslīgas pastarīši sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti. Turnīra tabulas pirmās un pēdējās vietas īpašnieku savstarpējā spēlē svētdien Rostanda Ndžiki sestajā minūtē gūtie vārti ar atkārtotu sitienu palika vienīgi līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kad pēc stūra sitiena izspēles rīdziniekiem izdevās iegūt vismaz punktu – 1:1.

Ķekavas “Audai” uzdevumu cīņā par trim punktiem viesos pret FS “Jelgava” atviegloja paši mājinieki, kuri pirmā puslaika pašās beigās palika skaitliskā mazākumā. Otrajā puslaikā to izmantoja laukumā uz maiņu nākušie senegālietis Meleje Diaņs un Brahima Uatara no Kotdivuāras – 2:0.

Cīņā par trešo vietu divas kārtas pirms beigām “Auda” ar 52 punktiem apsteidz “Valmiera FC” (49) un futbola klubu “Liepāja” (48). SK “Super Nova”/Salaspils ir 14 punktu un jau pirms laba laika zaudēta vieta virslīgā nākamgad.

Latvijas pirmās jeb Nākotnes līgas turnīrā Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” nospēlēja neizšķirti 1:1 ar “Valmiera FC” dublieru komandu. Mājinieki vadībā izvirzījās pirmā puslaika izskaņā, bet izlīdzinājumu olainiešiem 10 minūtes pirms beigām panāca Konstantīns Fjodorovs.

Divas kārtas pirms beigām “Olaine” ieņem 11.vietu (22 p.), kas garantē vietas saglabāšanu pirmajā līgā – 12.vietas īpašniekiem būs jāaizvada pārspēles ar otrās līgas trešo labāko komandu. Šobrīd šo pozīciju ieņem FK “Smiltene”, kas no “Olaines” atpaliek tikai par vienu punktu.

Mārupes sporta centra vienība jau Latvijas otrās līgas čempionu kārtā pēdējās kārtas mačā sestdien viesos nospēlēja neizšķirti 3:3 ar futbola klubu “Kalupe”. Cīņas gaitā vadībā bija gan vieni, gan otri, turklāt mājinieki pēdējo pusstundu pavadīja desmit vīru sastāvā, tomēr punktu nosargāja. Mārupes kluba labā vārtus guva Kristiāns Korsaks, Matvijs Marusi un Maksims Molčanovs.

Otrās līgas A grupas (par 1.-8.vietu) noslēguma tabulā mārupieši nopelnīja 35 punktus 14 spēlēs un tuvākos sekotājus “Ogre United” apsteidza par 12 punktiem.

Foto - Mārupes sporta centrs

 

Dramatiskā veidā vietu otrajā līgā nosargāja futbola klubs “Ķekava/Auda”. B grupas turnīra (par 9.-16.vietu) pēdējā kārtā svētdien ķekavieši sagrāva futbola klubu “Limbaži” 17:0, taču arī ar to būtu par maz, ja viņiem nelabvēlīgi beigtos divas citas spēles. Tomēr “Staiceles bebri” savās mājās piedzīvoja zaudējumu, abām komandām beigās bija pa 20 punktiem, bet labākas savstarpējo spēļu bilances dēļ augstāku vietu (divpadsmito – pēdējo, kas ļāva saglabāt vietu otrajā līgā) ieguva ķekavieši. Pēdējā mačā pret limbažniekiem pa trim vārtiem guva Rihards Grinaško un Artūrs Smetanovs, pa diviem – Emīls Vītiņš, Rūdolfs Zicāns un Edgars Bricis, pa vieniem – Marks Udovičenko, Dairis Zemītis un Mārtiņš Miezītis, vēl divreiz pretinieki trāpīja savos vārtos.

Izšķirošā spēle par pirmo vietu B grupā un devīto visā līgā, kurā vajadzēja tikties futbola klubam “Salaspils” un Liepājas “Karostai”, sētdien nenotika – liepājniekiem piešķirts tehniskais zaudējums. Līdz ar to salaspilieši sezonu pabeidza devītajā vietā (29 p.).

Latvijas trešās līgas pusfināla sērijas atbildes spēlē Olainē vēl vienu zaudējumu pret SK “Super Nova” otro komandu piedzīvoja futbola klubs “Union” – 1:4 (pirmajā spēlē 0:8). Vienīgos vārtus ar 11 metru soda sitienu guva Ingus Makovskis. Spēlē par trešo vietu un pēdējo ceļazīmi uz otro līgu Rīgas vicečempioni sacentīsies ar Rietumu zonas turnīra otrās vietas ieguvējiem Grobiņas sporta centra komandas dublieriem.

(papildināta ar 9.un 10.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.