Menu
 

Jūrmalā pie iepriekš aizturētām personām konstatētas narkotiskās vielas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Jūrmalā pie iepriekš aizturētām personām konstatētas narkotiskās vielas Foto - Valsts policija

Piektdien, 18.janvārī, Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa policists Kauguros uz ielas pamanīja pusmūža vīrieti, kurš izskatījās narkotisko vielu reibumā. Vīrietis jau iepriekš administratīvo lietu ietvaros bija nonācis policijas redzeslokā, jo bija pircis un lietojis narkotikas.

Likumsargs vīrieti pārmeklēja un viņa kabatā atrada septiņus vīstokļus ar gaišu pulverveida vielu (att.). Aizdomās turētais tika nogādāts iecirknī.

Ekspertīzes rezultāti liecināja, ka minētajos folija vīstokļos atradās vairāk nekā 0,42 grami karfentanila. Valsts policijā norāda, ka karfentanils ir sevišķi stipra narkotiskā viela un tā lietotāji bieži mirst no pārdozēšanas.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Tāpat janvārī Jūrmalas pilsētā profilaktiskā reida laikā policisti par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu aizturēja kādu vīrieti, pie kura tika konstatēti apmēram 2,18 grami metamfetamīna. Ņemot vērā, ka vīrietis jau iepriekš bija sodīts par narkotiku realizāciju, viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. 

Savukārt iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros šomēnes, veicot kratīšanu kādas personas dzīvesvietā, Jūrmalas iecirkņa policisti konstatēja un atsavināja 22 gramus marihuānas. Kratīšanas laikā tika aizturētas divas personas. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas – par narkotiku iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija aicina iedzīvotājus ziņot policijai par vietām, kur tiek tirgotas narkotiskās un psihotropās vielas, un personām, kuras, iespējams, atrodas šo vielu ietekmē. Informēt policiju iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī, kā arī atzīmējot arī Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.