Menu
 

Aptauja Rīgā: Vai esat saņēmis Centrālās vēlēšanu komisijas vēstuli par to, kurā iecirknī jums jābalso? Ja neesat, vai tas jūs uztrauc? Apriņķis.lv

  • Autors:  Una Griškeviča
Foto: www.cvk.lv un Una Griškeviča Foto: www.cvk.lv un Una Griškeviča

Kā iepriekš ziņots, vairāk nekā 120 vēlētāji vērsušies Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) ar sūdzību, ka nav saņēmuši informatīvo vēstuli par to, kurā vēlēšanu iecirknī viņiem jābalso Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās 25. maijā. Precīzs informatīvās vēstules nesaņēmušo iedzīvotāju skaits nav zināms, taču tas, visticamāk, mērāms tūkstošos.

PMLP organizētajā iepirkumā uzvarējušais uzņēmums "Reller" nebija laikus piegādājis iedzīvotājiem informatīvās vēstules par to, kurā vēlēšanu iecirknī viņiem jābalso EP vēlēšanās. Kā norādīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa, nepiegādātās vēstules par to, kurā vēlēšanu iecirknī ir jābalso, nedod pamatu apšaubīt pēc divām nedēļām notiekošo vēlēšanu rezultātus, savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš solīja, ka visi potenciālie vēlētāji CVK vēstules tomēr saņems.

Anita, dzīvo Rīgā
Neesmu saņēmusi, un mani tas tiešām uztrauc. Arī no man zināmajiem cilvēkiem neviens nav saņēmis. Esmu apzinīga un savu iecirkni noskaidroju internetā. Ir rīkots iepirkums, tērēta nauda, bet tas viss, manuprāt, ir organizēts ļoti neveiksmīgi.

 

Mārtiņš, dzīvo Pierīgā
Saņēmu Liepājā, bet laikus pārreģistrējos uz Rīgu. Ja nebūtu saņēmis, noteikti interesētos par iespējām, izmantojot, piemēram, internetu.

 

Anda, dzīvo Rīgā
Vēstuli neesmu saņēmusi, un mani tas pārsteidz, jo mūsu radi, kas dzīvo Vācijā, bet plāno vēlēt Latvijā, gan ir saņēmuši aicinājumu. Tas tiešām liekas dīvaini un neizskaidrojami, kā vēstuļu sūtīšanai varēja iztērēt tik lielu naudas summu, bet tik daudzi šo vēstuli nav saņēmuši.

 

Mairita, apmeklē koncertu
Esmu saņēmusi, turklāt tas bija ļoti savlaicīgi. Ja nebūtu saņēmusi, es zinātu, uz kuru iecirkni iet, bet par to, ka neesmu uzaicināta, droši vien sāktu uztraukties pēdējā brīdī pirms vēlēšanām, jo man liktos, ka esmu aizmirsta.

 

Artūrs, atgriezies no koncerttūres
Neesmu saņēmis, taču tas mani neuztrauc, jo vēlēšanu dienā nebūšu Latvijā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.