Menu
 

Bondars: Valsts budžeta projekts Saeimā jāiesniedz līdz 15.oktobrim, pēc tam to vērtēs atbildīgā komisija

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Valdībai valsts budžeta projekts Saeimā jāiesniedz līdz 15.oktobrim, pēc tam Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija aktīvi iesaistīsies tā vērtēšanā, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (AP).

Pēc budžeta projekta saņemšanas komisija savās sēdēs iztaujās ministriju un iestāžu pārstāvjus par attiecīgajām iecerēm, norādīja politiķis.

Vaicāts par minimālās algas un ar nodokļiem neapliekamā minimuma paaugstināšanas iespējām, Bondars skaidroja, ka par šiem un citiem jautājumiem tiks lauzti šķēpi valdības līmenī.

Komisijas vadītājs norādīja, ka tāpat aktuāli būs citi jautājumi, piemēram, par papildu līdzekļiem veselības aprūpei un izglītībai. Viņš pauda, ka politiķiem jādara viss, lai dzīve Latvijā iedzīvotājiem būtu labāka un vieglāka, reizē jau jau tagad zināms, ka visām papildu vajadzībām nauda nepietiks un valdībai būs jāpieņem lēmums, kam piešķirt papildu finansējumu.

Bondars norādīja, ka atšķirībā no deputātu iespējām izpildvaras līmenī ir nepieciešamie resursi, lai veiktu aprēķinus un apzinātu reālo situāciju par budžeta iespējām.

Kā ziņots, iepriekš vairāk no Jaunās konservatīvās partijas pārstāvjiem izskanējis atbalsts priekšlikumiem par ar nodokļiem neapliekamā ienākumu minimuma un minimālās algas paaugstināšanu līdz 500 eiro no 2020.gada. No vairākiem koalīcijas politiķiem gan izskanējusi piesardzīga vai nosacīti skeptiska nostāja par iespējām tik plašas izmaiņas veikt jau nākamgad.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.