Menu
 

Foto: Siguldas novada bērni radījuši meža taku Lieldienu rotājumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Šajā pavasarī Lieldienu rotājumi Siguldas novadā pirmo reizi atrodami ne tikai pilsētas centrā, bet arī meža takās, aicinot laiku pavadīt pie dabas un distancējoties tā sameklēt. Lieldienu dekorācijas šogad, attālināti darbojoties katrs savās mājās, radījuši Siguldas novada Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi, informēja novada pašvaldībā.

Pielāgojoties jaunajam režīmam, kad ikdienu pavadām atbildīgi un ievērojot piesardzību, arī Lieldienas svinēsim šaurā ģimenes lokā. Simbolizējot šo sajūtu, šogad dabā svētku laikā mājvietu raduši krāšņi putni, kas pagaidām savas dienas vada būros – līdzīgi kā mēs. Siguldas novada pašvaldība lielāko daļu Lieldienu dekorācijas nolēmusi izvietot ārpus pilsētas centra, augstu koku zaros, lai mazinātu kontaktu ar vides objektiem.

Zelta būros Lieldienu olu veidolā esošos putnus apgleznoja Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi, kuri ar prieku iesaistījās šajā iniciatīvā, lai uz brīdi atgrieztos mākslas krāšņajā pasaulē, kas nu jau vairākas nedēļas palikusi aiz “Baltā flīģeļa” slēgtajām durvīm. Savukārt S! simbolu, kas Svētku laukumā rotājies Lieldienu noskaņās, jaunās krāsās ietērpusi māksliniece Zinaīda Ceske.

Pavadot laiku atbildīgi un piesardzīgi, ikvienam ir iespēja nostāk no pilsētas centra nesteidzīgi apmeklēt vairākas vietas, kurās atrodamas simboliskās Lieldienu olas. “Lai ikviens no mums uz mirkli atgrieztos bērnībā, kad Lieldienu rītā skrējām meklēt zaķa slēptās olas, arī tagad zelta olas ar krāšņajiem putniem būs jāatrod pašiem – gan maziem, gan lieliem. Mēs ikkatrs esam atbildīgi par vīrusa ierobežošanu, tādēļ aicinām izvērtēt laiku, kurā doties dabā, lai nedrūzmētos un neapdraudētu viens otru,” aicina SIguldas novada pašvaldība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.