Menu
 

Pagājušajā nedēļā vakcinēšanas pret Covid-19 temps Latvijā bijis otrs zemākais šovasar

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušajā nedēļā vakcinēšanas pret Covid-19 temps Latvijā ir turpinājis samazināties un bijis otrs zemākais šovasar - sliktāki potēšanās rādītāji bija tikai Jāņu nedēļā, kad bija tikai divas darbadienas, bet brīvdienās tradicionāli vakcinēšanās apsīkst.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati, pagājušajā nedēļā vidēji vakcinēti ap 4650 cilvēki dienā. Šovasar sliktāki šie rādītāji bija tikai Jāņu nedēļā, kad vidēji dienā vakcinēja ap 4550 cilvēkus. Aptuveni šādā līmenī vakcinēšanās temps bija marta beigās un aprīļa sākumā, kad vakcīnas pret Covid-19 Latvijā vēl bija salīdzinoši ierobežotā skaitā un tika vakcinētas tikai atsevišķas prioritārās grupas, savukārt tagad vakcīnas stāv noliktavās un ir brīvi pieejamas.

Līdz šim visaugstākie vakcinēšanās rādītāji bijuši nedēļā no 24.maija, kad vidēji dienā tika vakcinēti ap 16 700 cilvēki. Savukārt vienā dienā vakcinēto skaita rekords līdz šim fiksēts 28.maijā, kad potes saņēma ap 24 700 cilvēki. No 10.maija četras nedēļas pēc kārtas Latvijā katru nedēļu tika vakcinēti vairāk nekā 100 000 cilvēku, bet kopš vasaras sākuma šie rādītāji krītas.

Vakar potes pret Covid-19 saņēmušas vien 680 personas, tostarp pirmo porti - 337 cilvēki, bet vakcinēšanas procesu pabeidza 343 cilvēki, tostarp 18 cilvēki sapotēti ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva, liecina NVD dati. Šie dati gan vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās ievada ar vairāku dienu nobīdi. Vakcināciju veikušas desmit iestādes, bet visplašāk to veicis "Veselības centrs 4".

Vakcinācija gan ar pirmo, gan ar otro poti visbiežāk veikta ar "Pfizer" vakcīnu, kas arī kopumā ir līdz šim Latvijā visplašāk lietotā vakcīna pret Covid-19.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 724 000 jeb ap 43,8% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem. No tiem otro devu saņēmuši ap 627 000 iedzīvotāju, bet vēl ap 108 000 cilvēku ir saņēmuši "Johnson&Johnson" potes, kam nepieciešama tikai viena deva, līdz ar to vakcinācijas procesu pabeigušo kopskaits sasniedzis 735 000 jeb 44,5% iedzīvotāju, kas vecāki par 12 gadiem.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" jeb "Janssen". Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās marta izskaņā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.