Menu
 

56 skolām piešķirs ekoskolas nosaukumu un diplomu, tostarp vairākām Pierīgas skolām

  • Autors:  Apriņķis.lv
56 skolām piešķirs ekoskolas nosaukumu un diplomu, tostarp vairākām Pierīgas skolām Foto: www.videsfonds.lv

14. septembrī plkst. 10.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks ikgadējā ekoskolu apbalvojumu piešķiršana. Šogad skolas uzrunās un pirmos Zaļos karogus pasniegs pasaules vadošās vides izglītības un ekosertifikācijas organizācijas "Foundation for Environmental Education" ("FEE International") vadītāji no Dānijas.

Kopā 135 ekoskolas saņems starptautisko Zaļā karoga balvu un vēl 56 – Latvijas ekoskolas nosaukumu un diplomu, tostarp Berģu Mūzikas un mākslas skola, Brīvā Māras skola Jaunmārupē, Mārupes novada PII "Mārzemīte", Salaspils 1. vidusskola, Jūrmalas pilsētas Mežmalas vidusskola, Zvejniekciema vidusskola, Olaines 1. vsk. struktūrvienība "Olaines sākumskola" un privātā PII "Ķiparu nams" Ikšķiles novadā, informē Vides izglītības fonda pārstāve Ilze Rušmane.

No Pierīgas skolām Zaļā karoga balvu iegūs Ādažu vidusskola, privātā pirmsskola "Patnis" Ādažos, Babītes pirmsskolas izglītības iestāde, Babītes vidusskola, Baldones vidusskola, Carnikavas pamatskola, Daugmales pamatskola, Ikšķiles Brīvā skola, Tīnūžu pamatskola, Jūrmalas PII "Austras koks", PII "Zvaniņš", sākumskola "Atvase", Slokas pamatskola un sākumskola "Taurenītis", Mālpils internātpamatskola, Mālpils novada vidusskola, Mārupes novada PII "Zeltrīti", Olaines 1. vidusskola, Olaines 2. vidusskola, Olaines PII "Magonīte", Ropažu novada PII ''Annele'', Ropažu vidusskola, Salaspils novada PII "Daugaviņa" un pašvaldības PII "Atvasīte", Siguldas 1. pamatskola un PII "Ieviņa", Stopiņu novada domes PII "Pienenīte" un Ulbrokas vidusskola.

Par aktīvu darbu vides izglītībā un apkārtējās vides aizsardzībā 20 skolas, kuras prestižo Zaļā karoga apbalvojumu saņems pirmo reizi, sveiks "FEE International" vadītājs Daniels Šafers (Daniel Schaffer) un Starptautiskās ekoskolu programmas koordinatore Nikola Andreu (Nicole Andreou). Skolas uzrunās arī Vides izglītības fonda pārstāvji un daži Ekoskolu nacionālās žūrijas pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas, Vides izglītotāju asociācijas, Ekodizaina kompetences centra un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas, vēsta I. Rušmane.

Par pasākuma gaisotni savukārt rūpēsies atraktīvais pasākuma vadītājs Mārtiņš Kozlovskis jeb Kozmens. Apbalvošanas ceremonijas pirmajā daļā skolām būs iespēja iepazīsies arī ar ekoskolu programmas aktualitātēm šim mācību gadam un plānotajām aktivitātēm UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas rīkotajā Pasaules lielākajā mācību stundā.

Pasākuma otrajā daļā no plkst. 13.00 ekoskolas tiksies ar organizācijas "Foundation for Environmental Education" delegātiem no vairāk nekā 60 pasaules valstīm. Vienojoties kopīgās aktivitātēs, Latvijas ekoskolas un valstu delegāti dalīsies pārdomās par mūsu planētas nākotni un katra ieguldījumu tās ilgtspējīgā attīstībā. Tikšanās mērķis ir prezentēt ekoskolu programmas pārstāvību Latvijā, un vienlaikus tā kalpos arī kā apliecinājums mūsu ekoskolām par to aktīvā darba un iniciatīvu vērtību globālā kontekstā, skaidro Vides izglītības fonda pārstāve.

Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kas Latvijā darbojas jau sešpadsmit gadu. Ekoskolu programmā Latvijā šobrīd darbojas vairāk nekā 200 izglītības iestādes (no pirmsskolām līdz pat augstskolām), bet visā pasaulē programmā ir iesaistītas vairāk nekā 51 000 skolu.

Programmā tiek aicināta piedalīties ikviena izglītības iestāde, kas gatava savā darbā ilgtermiņā pievērsties vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem. Vides izglītības fonds skolām nodrošina metodiskos materiālus, sniedz atbalstu un iespēju piedalīties dažādās apmācībās, pieredzes apmaiņas forumos un nacionāla un starptautiska līmeņa projektos. Dalība ekoskolu programmā ir vērtīgs ieguvums ne tikai skolas kolektīvam, bet arī pašvaldībām, jo līdztekus citiem mērķiem programmā aktīvi tiek veicināta arī sabiedrības līdzdalība apkārtējās vides pārvaldībā, informē I. Rušmane.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.