Menu
 

"Citadele": Šogad teju trīskāršojusies interese par saules paneļiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pieaugot iedzīvotāju interesei par atjaunojamās enerģijas resursu izmantošanu, 2022. gada pirmajos trīs mēnešos pieprasījums pēc aizdevumiem saules paneļu iegādei ir teju trīskāršojies, salīdzinot ar aizvadītā gada pēdējiem sešiem mēnešiem, liecina bankas “Citadele” dati. Kā liecina dati par 2022. gada pirmo ceturksni, būtiski palielinājies ne tikai kredīta pieteikumu, bet arī noslēgto līgumu skaits, kas arī gandrīz trīskāršojies.

“Lielākā piešķiramā kredīta summa saules paneļu iegādei ir 15 000 eiro. Mūsu novērojumi liecina, ka vidēji iedzīvotāji aizņemas aptuveni 7300 eiro, kas pēc tam jāatmaksā piecu gadu laikā,” pavēstījis “Citadeles” privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks. “Lielākoties interesi par saules paneļu iegādi izrāda vīrieši vecumā no 35 līdz 45 gadiem, kuru ikmēneša ienākumi pārsniedz 1200 eiro. Valsts atbalsts un pašvaldību atvieglojumi būs faktori, kas veicinās pāreju uz atjaunojamajiem energoresursiem Latvijā, tāpēc prognozējam, ka iedzīvotāju interese par zaļo enerģiju tikai pieaugs.”

Saules paneļi un to uzstādīšana ir pieprasīts atjaunojamās enerģijas iegūšanas veids, kas ir videi draudzīgs un ilgtermiņā izdevīgs risinājums, kā samazināt savus ikmēneša rēķinus. Vasaras periodā šie paneļi var saražot pat vairāk nekā 80 % no mājoklim nepieciešamā elektroenerģijas apjoma, un ietaupījumi ir atkarīgi no vairākiem faktoriem – dienas gaišā laika elektrības patēriņa, paneļu skaita un citiem mainīgajiem elementiem, norāda bankā.

Aplēses liecina, ka, ja mēnesī savā mājoklī patērējāt 400 KWh elektrības, ar saules paneļu ierīkošanu aptuveni 5150 eiro vērtībā ikmēneša rēķinu no 63 eiro iespējams samazināt vairāk par pusi.  Tas nozīmē, ka 25 gadu laikā iespējams ietaupīt gandrīz 10 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.