Menu
 

Reģionālo attīstības centru apvienība iebilst pret IZM izstrādātajiem investīciju sadales kritērijiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Reģionālo attīstības centru apvienības (RACA) pašvaldības iebilst pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātajiem investīciju sadales kritērijiem, "kas neatbilst pašvaldību vajadzībām", informēja RACA komunikācijas padomnieks Mareks Matisons.

RACA pašvaldības iebilst pret normatīvā akta projekta Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna komponentes "Nevienlīdzības mazināšana" reformu un investīciju virziena "Administratīvi teritoriālā reforma" investīcijas "Izglītības iestāžu infrastruktūras pilnveide un aprīkošana" īstenošanas noteikumiem. Organizācijā apgalvo, ka tie, neraugoties uz ilgām diskusijām un pašvaldību precizējumiem, joprojām nav atbilstoši reālajai situācijai Latvijas novados un normatīvā akta projekta virzība tika apturēta pēc vairāku RACA pašvaldību iebildumiem.

RACA valdes priekšsēdētājs, Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija", AP) uzsver, ka RACA biedri ir iesnieguši labojumus un precizējumus, taču tieši kritiskajās un pašvaldībām ilgtermiņā svarīgajās pozīcijās neredz RACA viedokļa atspoguļojumu lēmumprojektā.

"Esam aicinājuši uz sarunu IZM vadību, lai vēl reizi mēģinātu aktualizēt pašvaldībām Latvijas novados svarīgos kritērijus," norāda Krauklis.

RACA pašvaldību pārstāvji piektdien, 29.jūlijā, organizē attālinātu tikšanos ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci (K) un ministrijas valsts sekretāri Līgu Lejiņu, lai runātu par normatīvajā aktā ietvertajiem kritērijiem.

IZM kā investīciju sasniedzamo rādītāju līdz 2026.gada 31.maijam ir noteikusi 20 pašvaldību dibinātām vispārējās izglītības iestādēm, kas atrodas ārpus pašvaldību administratīvajiem centriem, infrastruktūras pilnveidei un aprīkošanai piešķirt 30 690 000 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.