Menu
 

ISW: Krievijas darbības neliecina par plānu iebrukt Ukrainā no Baltkrievijas

  • Autors:  LETA/Unian

Krievija izved munīciju un citus materiālus no noliktavām Baltkrievijā, un šādas darbības neatbilst priekšstatiem par apstākļu radīšanu jaunam uzbrukumam Ukrainai no ziemeļiem, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Domnīcas līdzstrādnieki min Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) datus par to, ka okupētajā Krimā Kirova stacijā nesen ieradies ešelons ar 492 tonnām munīcijas no Baltkrievijas 43.raķešu un munīcijas noliktavas Gomeļā.

Vienlaikus HUR norāda, ka Baltkrievijas amatpersonas plāno no dažādām Baltkrievijas bāzēm uz Krievijas Rostovas apgabalu nosūtīt vēl 13 ešelonus ar ieročiem, tehniku, munīciju un citiem materiāliem.

"Baltkrievijas tehnikas pārvietošana norāda uz to, ka Krievijas un Baltkrievijas spēki Baltkrievijā neveido koncentrācijas zonu. Tehnikas pārvietošana un nogādāšana Krimā un Rostovas apgabalā norāda uz to, ka Krievijas spēki ir mazāk pārliecināti par apgādes ceļu drošību Luhanskas apgabala ziemeļos un rietumos, ņemot vērā Ukrainas armijas pretuzbrukumu," uzsvēra ASV domnīca.

Ukrainas armijas ģenerālštābs no jauna atgādina, ka tas monitorē Baltkrieviju un nav manījis pazīmes, ka Baltkrievijā tiktu veidotas ofensīvas grupas.

Arī ISW jau iepriekš norādījis - tas, ka Krievijas un Baltkrievijas spēki varētu iebrukt Ukrainā no Baltkrievijas, šķiet mazticami.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.