Menu
 

Vasaras laiks Latvijā šogad beigsies 30.oktobrī, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Ekonomikas ministrija Ilustrācija - Ekonomikas ministrija

Vasaras laiks Latvijā šogad beigsies šā gada 30.oktobrī plkst.4.00 naktī no sestdienas uz svētdienu, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Tā kā Eiropas Savienības līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā vēl nav panākts, šobrīd joprojām ir spēkā iepriekš apstiprinātā kārtība – vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai, vēsta Ekonomikas ministrija. Līdz ar to arī nākamgad, 2023.gada 26.martā, atkal notiks pāreja uz vasaras laiku, kas būs spēkā līdz 29.oktobrim.

Pāreju uz vasaras laiku un atpakaļ Latvijā nosaka 2010.gada 26.oktobra Ministru kabineta noteikumi Nr.1010 “Par pāreju uz vasaras laiku”. Noteikumos minēts, ka Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiek šādā kārtībā: marta pēdējā svētdienā plkst.3.00 pulksteņa rādītājus pagriež par vienu stundu uz priekšu un attiecīgi oktobra pēdējā svētdienā plkst.4.00 – vienu stundu atpakaļ.

Savukārt Eiropas Savienības ietvaros pāreju uz vasaras laiku nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2001.gada 19.janvāra direktīva 2000/84/EK par noteikumiem attiecībā uz vasaras laiku. Direktīva nosaka vasaras laika sākumu un beigas vienoti visām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.