Menu
 

Saeimas Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēts Andrejs Judins

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ieva Ābele, Saeima Foto – Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja amatā trešdien ievēlēts Andrejs Judins (JV). Par komisijas priekšsēdētāja biedru deputāti ievēlēja Edmundu Teirumnieku (NA), savukārt par sekretāru – Ati Deksni (AS).

Komisijā strādās arī deputāti Gundars Daudze (ZZS), Igors Judins (Stab.), Inese Kalniņa (JV), Agnese Krasta (JV), Kristaps Krištopans (LPV), Gunārs Kūtris (ZZS), Atis Švinka (P) un Edgars Zelderis (P). Komisiju sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

A.Judins bija ievēlēts arī 11., 12. un 13.Saeimā. Iepriekš 13.Saeimā viņš ieņēma Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja amatu. Tāpat A.Judins strādājis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Juridiskās komisijas ziņā ir tieslietu jomas likumprojektu sagatavošana izskatīšanai Saeimā. Tie ir likumi, kas reglamentē tiesu sistēmas darbu, regulē materiālās un procesuālās tiesību normas, nosaka tiesu izpildītāju, notāru un advokātu darbību. Komisijas kompetencē ir lemt arī par izmaiņām atsevišķos vēlēšanu likumos. Tāpat komisija vērtē piedāvātās izmaiņas Saeimas kārtības rullī un valsts pamatlikumā – Satversmē -, kā arī pirms Saeimas balsojuma lemj par valsts kontroliera, tiesnešu un citu ar tieslietu sistēmu saistītu amatpersonu iecelšanu, apstiprināšanu un atbrīvošanu no amata.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.