Menu
 

"Eurostat": Latvija oktobrī starp desmit ES valstīm ar mazumtirdzniecības kāpumu

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvija oktobrī starp desmit ES valstīm ar mazumtirdzniecības kāpumu

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā oktobrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 5,7%, tai esot starp desmit Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kur šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 23 bloka dalībvalstīm.

Straujāks kāpums oktobrī salīdzinājumā ar 2021.gada desmito mēnesi reģistrēts vien Slovēnijā (+8,5%) un Maltā (+7,2%), bet lielākais samazinājums bijis Dānijā (-9,5%), Zviedrijā (-6,4%) un Beļģijā (-5,7%). Igaunijā mazumtirdzniecības apgrozījums oktobrī bijis par 4% mazāks nekā pirms gada, bet Lietuvā fiksēts 3% kritums.

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums oktobrī gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 2,4%, bet eirozonas valstīs - par 2,7%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs oktobrī ES samazinājies par 1,7%, bet eirozonā – par 1,8%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Austrijā (-4,6%), Horvātijā (-4%) un Beļģijā (-3,3%), bet pieaugums reģistrēts Luksemburgā (+2,6%), Kiprā, Maltā un Portugālē (visās valstīs +0,5%), kā arī Spānijā (+0,4%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā samazinājies par 0,8%, Lietuvā – par 1%, bet Igaunijā – par 0,7%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Itāliju un Rumāniju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.