Menu
 

Sestdien Siguldā Latvijas bobslejistiem pasniegs pasaules čempionāta sudraba medaļas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis (no kreisās), SIA "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks, sezonas vadošais Latvijas bobslejists Emīls Cipulis, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Ansis Zeltiņš un Latvijas Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis fotografējas pie Latvijas bobsleja izlases boba pēc preses konferences, kurā informēja par Latvijas Bobslejas un skeletona federācijas jaunumiem. Foto - LETA Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis (no kreisās), SIA "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks, sezonas vadošais Latvijas bobslejists Emīls Cipulis, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Ansis Zeltiņš un Latvijas Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis fotografējas pie Latvijas bobsleja izlases boba pēc preses konferences, kurā informēja par Latvijas Bobslejas un skeletona federācijas jaunumiem. Foto - LETA

Sestdien plkst.12.30 Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē Latvijas bobslejisti Emīls Cipulis, Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Edgars Nemme saņems pirms divām nedēļām Sanktmoricā bobsleja četrinieku sacensībās izcīnītās pasaules čempionāta sudraba medaļas.

Kā informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijā (LBSF), Cipuļa komandai neizdevās tikt pie pašām medaļām jau Sanktmoricā, jo čempionāta organizētāji bija paredzējuši tikai četras sudraba godalgas, bet, uzrādot identisku rezultātu finišā, otro vietu dalīja divas komandas – Latvijas ekipāža un Lielbritānijas pilota Breda Hola četrinieks. Pēc ceremonijas sekos Ivo Fomina koncerts, lai izklaidētu skatītājus sacensību starplaikā.

“Baumas par Latvijas bobsleja nāvi ir krietni pārspīlētas. Pasaules čempionāts pierādīja, ka mums ir komanda, konkurētspējīga tehnika, ar kuru veikti ne mazums eksperimentu, augstākās klases treneru korpuss un personāls, un visi iesaistītie palīdzēja mūsu vadošajai ekipāžai sasniegt kulmināciju īstajā brīdī. Ļoti ceru, ka jau nākamsezon būs sadziedējis kāju un komandā ar pilnu jaudu atgriezīsies Oskars Ķibermanis. Liels prieks par jaunajiem skeletonistiem, kuri sevi labi parādīja jaunatnes olimpiādes atlases sacensībās,” preses konferencē pirms nedēļas nogalē gaidāmā Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma skeletonā un bobslejā teica LBSF prezidents Ansis Zeltiņš

Federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis neslēpa, ka sezonu iesākt bija grūti: “Šī bija pirmā sezona pēc pandēmijas, kā arī karš ieviesa savas korekcijas. Nebija viegli visu sastrukturizēt, bet ar lielisku komandas darbu mums tas visiem kopā izdevās. Pateicība ne tikai tiem, kas brauc trasē, bet arī visiem tiem iesaistītajiem, kas gādā, lai mūsu sportistiem būtu profesionāli apstākļi un lai viņi var profesionāli trenēties.”

Šonedēļ Siguldā notiks Pasaules kausa pēdējais, astotais posms, kura laikā divas reizes sacentīsies vīriešu bobsleja divnieku ekipāžas. Piektdien notiks sacensības skeletonā, bet nedēļas nogalē – bobslejā. Klātesošajiem būs iespēja sasildīties fanu teltī, baudīt mūziķu priekšnesumus, kā arī būs īpaši padomāts, kur izklaidēties pašiem mazākajiem skatītājiem, informēja LBSF.

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis pirms sestdienas un svētdienas sacensībām līdzjutējus aicināja būt pacietīgiem: “Zinu, ka visi gaida, ka tagad mēs mājās visiem parādīsim, bet tik viegli tas nemaz nebūs. Divniekos konkurence ir lielāka nekā četriniekos, un mums divniekos vēl tik labi neiet, bet tas nenozīmē, ka mēs šonedēļ samierināsimies ar sešinieku.”

Sacensību direktore Janika Judeika aicināja visus līdzjutējus atbalstīt sportistus klātienē: “Šonedēļ piedalīsies sportisti no 17 valstīm. Un tā kā pandēmijas dēļ iepriekšējo sezonu laikā viņi nevarēja izbaudīt fantastisko Siguldas atmosfēru, kuru nodrošina tūkstošiem fanu ar ovācijām, atbalstot ne tikai mājniekus, bet visus sacensību dalībniekus tā, kā nekur citur, aicinu visus labā noskaņojumā uz Siguldu. Visas trīs dienas ieeja trasē ir bez maksas, savukārt par satiksmes ierobežojumiem, stāvvietām un citiem jautājumiem informēsim LBSF sociālo mediju lapās un www.bobslejs.lv.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.