Logo
Drukāt šo lapu

No Sudānas evakuēti vairāk nekā 1000 ES pilsoņu

Nedēļas nogalē no Sudānas evakuēti vairāk nekā 1000 Eiropas Savienības (ES) pilsoņu, pirmdien paziņoja ES augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

Pēc viņa teiktā, tā bija sarežģīta operācija, kas bijusi veiksmīga.

Sudānā jau otro nedēļu turpinās karadarbība starp starp bruņotajiem spēkiem un paramilitārajām vienībām.

Situācija Sudānas galvaspilsētā Hartūmā ir smaga. Iedzīvotāji kauju dēļ iesprostoti mājās un nevar piekļūt pārtikai un dzeramajam ūdenim un pilsētā traucēta elektroapgāde.

Borels paziņoja, ka veiksmīgi izvests 21 diplomāts no ES misijas Hartūmā un ES sūtnis no galvaspilsētas devies uz drošāku vietu Sudānā.

Viņš izteica pateicību daudzām valstīm, kas izveda savus pilsoņus un arī citus, kuriem varēja palīdzēt, bet sevišķu pateicību izteica Francijai.

ES amatpersona piektdien ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka saskaņā ar ES aplēsēm Hartūmā atrodas aptuveni 1500 bloka pilsoņu.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) rīcībā esošo informāciju kaujās Sudānā kopš 15.aprīļa dzīvību zaudējuši vismaz 420 cilvēki un vairāk nekā 3700 tikuši ievainoti.

Borels svētdien paziņoja, ka runājis ar karojošo pušu līderiem - Sudānas armijas vadītāju Abdelfatahu al Burhanu un grupējuma Ātrā atbalsta spēki (RSF) komandieri Mohammedu Hamdanu Daglo - un aicinājis viņus nekavējoties noslēgt pamieru.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024