Menu
 

Minirallijā "Ropaži" pārsteidzoši triumfē Vītiņa un Justa ekipāža

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - minirallijs.lv Foto - minirallijs.lv

Sestdien, 22.aprīlī, Biķernieku trasē un Ropažu novadā norisinājās šīs sezonas pirmais "ERST Finance" minirallija kausa posms - minirallijs "Ropaži" -, kurā pārsteidzošu uzvaru absolūti un "2WD" ieskaitē izcīnīja Ģirts Vītiņš un Daniels Jānis Justs ("BMW" 3.sērija). Interesanti, ka visu pirmo trijnieku veidoja ar "BMW" braucošas ekipāžas, jo otrie absolūti šoreiz Ralfs Sirmacis un Armands Bite, savukārt trešajā vietā - Matīss Mežaks un Miķelis Mežaks, informē minirallija "Ropaži" organizators Eduards Kalve.

Uz starta minirallija sezonas atklāšanā stājās 85 ekipāžas, kas bija gatavas doties cīņā gan viltīgajos Biķernieku trases ātrumposmos, gan arī aizraujošajā Ropažu grants ātrumposmā. Bija sagaidāms, ka tehniskajā Biķernieku trasē piloti ar aizmugurējās piedziņas spēkratiem būs ātri, tomēr tas bija liels pārsteigums, ka pilnīgi visos sešos ātrumposmos 2WD klases pārstāvji bija ātrāki par pilnpiedziņu dalībniekiem. Vienīgais izņēmums - Ropažu novadā notikušajā SS5 grants ātrumposmā ātrākie bija "Buggy" klasē startējošie Artūrs Zacests un Elvijs Roze.

E.Kalve atzīmē, ka daudziem dalībniekiem tieši šis - piektais - ātrumposms, precīzāk, 1,74 kilometrā esošais ātruma slāpētājs, izrādījās liktenīgs, jo teju 50 ekipāžas to izbrauca pa nepareizo pusi, saņemot par to 30 sekunžu sodu. Starp viņiem bija arī tā brīža absolūtie līderi Sirmacis un Bite, kā arī daudzi savu klašu līderi, kuriem šī kļūda izmaksāja gan uzvaras, gan pjedestālus. Piemēram, īpaši neveiksmīgs šis ātrumposms izvērtās ar "Subaru Impreza" startējošajai ekipāžai Dāvis Leitis un Elizabete Leite, kuri nepareizi izbrauca ne vien iepriekš minēto, bet arī vēl vienu citu ātruma slāpētāju, tādējādi no "4WD+" līdera pozīcijas atkrītot uz trešo vietu.

1600 klasē sodu dēļ līdera pozīciju zaudēja Dāvis Lekstutis un Gvido Ozoliņš ("Citroen C2"), tāpat no pirmā trijnieka izkrita Modris Krieviņš un Maksims Bergs ("VAZ 2108"), tādējādi beigās pjedestālu veidoja Kristaps Priedīte un Aivis Bērziņš ("Opel Corsa"), Jānis Jansons un Agnis Bērziņš ("Peugeot 206") un Arnis Blūmfelds un Kārlis Eberhards ("Honda Civic"). 2000 klasē arī vairāki dalībnieki tika pie sodiem, tomēr tie pjedestālu neizmainīja. Lielākā drāma notika noslēdzošajā ātrumposmā, kad, esot trešajā pozīcijā, dzinēja defektu piedzīvoja Klāva Ezeriņa un Ievas Namsones pilotētais "BMW". Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Reinis Trūps un Ēriks Kursišs ("Honda Civic"), kuriem sekoja Ojārs Mednis ar Madaru Ķēniņu ("VW Golf") un Kārlis Roziņš ar Mārci Dzeni ("Honda Civic"), stāsta pasākuma organizators.

"2WD Rookie" klasē pēc pirmajiem četriem ātrumposmiem vadībā bija Mārcis Stūriška un Atis Grīnbergs ("BMW" 3.sērija), tomēr pēc Ropažu ātrumposma finiša tika pārsists dzinēja karteris, kas nozīmēja pāragru izstāšanos no sacensībām. Demonstrējot labu ātrumu un izvairoties no sodiem, pirmo vietu šajā klasē ieguva Gusts Pikša un Kristaps Pļaviņš ("BMW" 3.sērija). Otrajā vietā Aigars Odziņš un Jurģis Balodis ("BMW" 3.sērija), savukārt trešie - Jānis Ptičkins un Māris Cinkmanis ("BMW" 3.sērija). Kā minēts jau iepriekš, tad uzvaru absolūti un arī 2WD ieskaitē izcīnīja Vītiņš un Justs, kuriem 2WD klasē sekoja Sirmacis ar Biti un Kaspars Sloka ar Oskaru Sukuru ("BMW" 3.sērija).

Problēmas ar SS5 ātruma slāpētāju bija arī visiem "4WD Rookie" līderiem, tomēr, tā kā visi pieļāva šo kļūdu, tad tai tiešas ietekmes uz rezultātu nebija. Pārliecinošu uzvaru ar teju minūtes pārsvaru izcīnīja Jānis Lazdiņš un Armands Jugāns ("Subaru Impreza"), aiz kuriem attiecīgi finišēja Roberts Lapiņš ar Gati Rozi ("Subaru Impreza") un Kristaps Rijkuris ar Artūru Audzu ("Subaru Impreza"). 4WD klasē uzvaras laurus plūca Kristaps Ābele un Helvijs Plaudis ("Subaru Impreza"), otrajā vietā Ingus Kazulis un Klāvs Zambergs ("Audi A4"), bet trešie - Ernests Ozols un Emīls Ozols ("Audi A4"), vēsta E.Kalve.

"4WD+" ieskaitē pilnīgi visi dalībnieki tika pie lielākiem vai mazākiem sodiem par ātruma slāpētāju izsišanu vai nepareizu izbraukšanu. Pēc visu sodu un rezultātu apkopošanas ātrākie beigās bija Leonīds Pugo un Jānis Rozentāls (Subaru Impreza), kam sekoja Elmārs Aukšmuksts ar Kasparu Bundzinieku ("Subaru Impreza") un Dāvis Leitis ar Elizabeti Leiti ("Subaru Impreza"). Ceturtajā vietā ierindojās viesi no Igaunijas - Kristjan Hansson un Kalmer Kase ("Subaru Impreza").

"Buggy" klasē, kurā visi dalībnieki startē ar "Can-Am Maverick X3" spēkratiem, pārliecinošā vadībā visu dienu atradās Rolands Puravs un Ingars Sakne, tomēr klasiskais SS5 ātruma slāpētāja sods pirms noslēdzošā ātrumposma viņus atmeta uz otro vietu. Tajā gan atkal tika uzrādīts lielisks ātrums, kas beigās ar pusotras sekundes pārsvaru ļāva svinēt uzvaru, norāda E.Kalve. Otrie - Rinalds Ranka un Jānis Vējiņš, bet trešajā vietā - Roberts Veismanis un Pauls Gereišs.

Neraugoties uz 20 sekunžu sodu otrajā ātrumposmā, lielisku sniegumu visas dienas garumā demonstrēja brāļu Mežaku ekipāža, kas izcīnīja ne vien trešo vietu absolūti, bet arī pirmo vietu "Open 2WD" ieskaitē. Otrie šajā klasē Mārtiņš Dzenītis un Ainārs Šusts ("Ford Fiesta Rally4"), bet trešajā vietā - Kristaps Telle un Kaspars Grīva ("Ford Focus"). "Open 4WD" ieskaitē ar teju divu minūšu pārsvaru pirmie Sandis Eislers un Ingus Eislers ("Subaru Impreza"), aiz kuriem ierindojās Māris Dunda ar Maritu Bajarūni ("Subaru Impreza") un Edgars Zuģickis ar Oskaru Stepānu ("Subaru Impreza").

Nākamais "ERST Finance" minirallija kausa posms būs minirallijs "Karosta", kas 13.maijā norisināsies Liepājā un tās apkārtnē. Sekot līdzi visiem minirallija jaunumiem var gan vietnē www.minirallijs, gan arī sociālo tīklu "Facebook" un "Instagram" kontos, vēsta E.Kalve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.