Menu
 

Līdz šim neviena ministrija nav pieteikusies pārdalīt savu budžetu par labu veselības aprūpei

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Līdz šim neviena ministrija vēl nav pieteikusies pārdalīt savus budžeta līdzekļus par labu veselības aprūpei, trešdien intervijā TV3 atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš tika uzdevis ministrijām līdz maija beigām savos budžetos pārskatīt izdevumus, lai meklētu papildu finansējumu veselības aprūpes un izglītības nozarēm.

"Apvienotā saraksta" virzītā veselības ministre Līga Meņģelsone ir izteikusies, ka veselības nozarei šogad vajadzētu papildu 150 miljonus eiro. Savukārt Kariņš ir atzīmējis, ka katru gadu dažādām ministriju iecerēm netiekot izmantoti ap 100 miljoni eiro budžeta līdzekļu.

Kariņš atzina, ka pagaidām neviens ministrs vēl nav devis indikācijas, ka piedāvās pārdalīt sava vadītā resora līdzekļus.

Premjers ir pārliecināts, ka budžeta pārkārtošana ir vienīgais ceļš, kā atrast līdzekļus veselības aprūpei, jo sabiedrība neatbalsta nodokļu celšanu un arī vēl aizņemties valstij nebūtu vēlams, jo aug aizņēmumu procentu likmes. Šādos apstākļos izvēles esot tikai divas - vai nu ministrijas pašas atrod neizmantotus līdzekļus, vai arī tos meklē Finanšu ministrija, bet "mums nav citas iespējas".

Valdības vadītājs ir pārliecināts, ka 100 miljonu eiro ietaupījums gada laikā ir ļoti reāli sasniedzams, lai arī uz maija beigām šī summa varētu netikt sasniegta.

Tikmēr nākamnedēļ viņš aicinās uz tikšanos mediķus, lai saprastu aktuālākās risināmās problēmas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.