Menu
 

"Rīgas meži" izzāģēs bīstamos kokus Babītes pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Rīgas meži" Ilustrācija - "Rīgas meži"

Atbilstoši SIA “Rīgas meži” speciālistu izvērtējumam, kā arī ievērojot atbildīgo dienestu atzinumus un atsaucoties vietējo iedzīvotāju lūgumam, uzņēmums plāno potenciāli bīstamo koku zāģēšanu Mārupes novada Babītes pagastā, pie Beberbeķiem. Teritorija atrodas “Rīgas mežu” Tīreļu mežniecībā.

Darbi plānoti jūnijā aptuveni 3,4 km garā ceļa posmā, liecina pašvaldības uzņēmuma informācija.

Koku zāģēšana ir saskaņota ar Dabas aizsardzības pārvaldi, kas vienlaikus apliecinājusi, ka koki ir sausi vai zaļo koku stumbri pārsniedz atļauto slīpumu pret Beberbeķu ielas brauktuvi. Darbu veikšanai saņemts Valsts meža dienesta apliecinājums koku ciršanai / zāģēšanai sanitārajā izlases cirtē. Par plānotajiem darbiem informēta arī pašvaldība.

Koku zāģēšana notiks atbilstoši uzņēmumam piešķirtajiem starptautiskajiem sertifikātiem. Turklāt nogabalos, kuri atrodas dabas parkā, tiks ievēroti šīs teritorijas individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi. Piemēram, mežaudzē pēc nozāģēšanas tiks atstāti nokaltušie un dobumainie koki, kuru diametrs ir lielāks par 25 cm, kā arī jau iepriekš kritušie koki.

Darbu laikā lūgums ievērot pārvietošanās ierobežojumus. Tāpat iespējams, ka bīstamo koku zāģēšanas laikā īslaicīgi var tikt slēgta satiksme, brīdina “Rīgas meži”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.