Menu
 

Izsludināts Valsts pētījumu programmas "Latvijas kultūra - resurss valsts attīstībai" projektu pieteikumu konkurss

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - Latvijas Zinātnes padome Ilustrācija - Latvijas Zinātnes padome

Latvijas Zinātnes padome (LZP) izsludinājusi Valsts pētījumu programmas (VPP) "Latvijas kultūra - resurss valsts attīstībai" projektu pieteikumu atklāto konkursu, informēja LZP.

Latvijas zinātniskās institūcijas, kas reģistrētas Zinātnisko institūciju reģistrā un kas atbilst pētniecības organizācijas definīcijai, var iesniegt projektu pieteikumus līdz 19.jūlijam. Maksimālais projekta finansējums no valsts budžeta - 1 333 800 eiro 36 mēnešu īstenošanas periodam.

Kā sadarbības partneris var piedalīties arī valsts institūcija, kurai zinātniskās darbības veikšana ir noteikta ar ārējo tiesību aktu, nolikumā vai statūtos.

LZP pārstāvji norādīja, ka VPP uzdevums ir attīstīt jaunu zināšanu bāzi par Latvijas kultūras un radošo nozaru aktuālajām attīstības tendencēm, analizējot kultūras piedāvājuma pieejamību Latvijas iedzīvotājiem, nodarbinātības un ieņēmumu gūšanas modeļus un tendences kultūras un radošajās nozarēs, kā arī digitālo tehnoloģiju ietekmi uz kultūras patēriņa paradumiem un kultūras satura radīšanas procesiem.

Paredzēts arī izpētīt Latvijas kultūras un radošajām nozarēm nozīmīgus vēsturiskos procesus, kuriem ir paliekoša ietekme uz mūsdienu kultūru, tostarp padomju okupācijas gadu norisēm kultūras jomā.

Lai veicinātu izpratni par esošo un potenciālo ieguldījumu kultūras un radošajās nozarēs, iecerēts arī attīstīt pieejas, lai novērtētu kultūras un radošo nozaru sociālo un ekonomisko ietekmi, īpaši uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti, veselību, izglītību, sociālo iekļaušanos, vidi un klimatu. 

VPP ir noteiktā valstij prioritārā nozarē valsts pasūtījums zinātnisku pētījumu veikšanai ar mērķi radīt jaunas zināšanas, prasmes un inovācijas, kā arī attīstīt jaunus produktus, procesus un pakalpojumus, tādā veidā veicinot šīs nozares un valsts stratēģisko attīstības mērķu sasniegšanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.