Logo
Drukāt šo lapu

Ādažu novada piejūras pludmalēs izvietos glābšanas riņķus un informatīvos stendus

Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Atpūtas vietās Ādažu novada piejūras pludmalēs tiks izvietoti glābšanas riņķi un informatīvie stendi, informēja Ādažu novada pašvaldības pārstāvji.

Pašvaldībā norāda, ka biedrība "Peldēt droši" projekta "Sabiedrība ar dvēseli" gaitā pludmalēs Carnikavā un Gaujā 16.jūlijā izvietos divus informatīvos stendus un glābšanas riņķus.

Savukārt informatīvos plakātus un glābšanas riņķus citās atpūtas vietās izvietos pašvaldības aģentūra, papildinot tos ar karti ar atrašanās vietu, tuvāko piebraucamo ceļu, kājām ejamo posmu un tā garumu līdz jūrai, kā arī apsaimniekotāja un pašvaldības policijas kontaktinformāciju.

Kopumā plānota deviņu stendu uzstādīšana, informē pašvaldībā.

Vienlaikus pašvaldībā plāno sabiedrības informēšanai izmantot arī šūnapraides iespējas, ar īsziņu informējot un brīdinot iedzīvotājus par laika apstākļu riskiem.

Patlaban, lai izvairītos no situācijām, kad operatīvajam transportam nav piekļuves pludmalei, kā arī novērstu nelaimes gadījumus nākotnē, Ādažu novada pašvaldība sadarbībā ar atbildīgajiem dienestiem izvērtē 1.jūlijā Carnikavas pludmalē notikušo.

Pašvaldība informē, ka visas barjeras, kas liedza piekļuvi jūrai ir noņemtas, bet aicina iedzīvotājus godprātīgi ievērot uzstādītās ceļazīmes

Vienlaikus tiek veikti arī sabiedrības informēšanas un izglītošanas pasākumi. Tostarp gan Ādažos, gan Carnikavas pamatskolā jau notikušas lekcijas par drošību uz ūdens, kuru mērķauditorija bija novadā notiekošo bērnu un jauniešu nometņu dalībnieki. Klātienē lekciju apmeklēja gandrīz 150 dalībnieku.

Tāpat pašvaldībā informē, ka Lilastē uzsākti auto stāvlaukuma paplašinājuma un atpūtas vietu labiekārtojuma būvdarbi, kas paredz arī operatīvā transporta vajadzībām izbūvētu nobrauktuvi līdz pludmalei.

Nākotnē Lilastes pludmale varētu kļūt par pirmo oficiālo pludmali novadā, atzīmē pašvaldības pārstāvji.

Jau ziņots, ka pagājušajā sestdienā glābēji steidzās uz Carnikavas pagastu, kur peldēt bija devušies četri cilvēki, bet saviem spēkiem netika krastā. Vienam cilvēkam izdevās izpeldēt, bet trīs gāja bojā - mediķi viņiem konstatēja nāvi.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024