Menu
 

LU un LMA kopā īstenos starpnozaru bakalaura studiju programmu "Kultūrvides mantojums"

  • Autors:  LETA
Foto - Kultūras ministrija Foto - Kultūras ministrija

Latvijas Universitāte (LU) kopā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) īstenos starpnozaru akadēmisko bakalaura studiju programmu "Kultūrvides mantojums", aģentūru informēja LU.

Paredzēts, ka studiju procesā studenti apgūs zināšanas par materiālā kultūras mantojuma objektu apzināšanu, izpēti, apsaimniekošanu un aizsardzību, nodrošinot tā ilgtspējīgu un ekonomiski pamatotu uzturēšanu.

Studiju programmu absolvējušie iegūs dabaszinātņu bakalaura grādu vides zinātnē. LU skatījumā, jaunās studiju programmas absolventi varēs strādāt kultūras nozares, nekustamā īpašuma apsaimniekošanas uzņēmumos, tai skaitā arī īpašumu attīstīšanas, tūrisma un viesmīlības, vides un kultūras aizsardzības sektorā, kā arī veikt kultūras mantojuma zinātnisko izpēti kā Latvijā, tā arī starptautiski.

LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes docentes un bakalaura studiju programmas "Kultūrvides mantojums" direktore Agnese Kukela ir pārliecināta, ka kultūrvides mantojuma jomas speciālisti nereti var mainīt sabiedrībā eksistējošos priekšstatus par kultūrvēsturiskā mantojuma nozīmi kopumā, tai skaitā arī piesaistot finansējumu kultūras mantojuma pieminekļu atjaunošanai un uzturēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.