Menu
 

Valsts prezidents un tiesībsargs vienisprātis par nepieciešamību pilnveidot tiesībsargājošo iestāžu amatpersonu zināšanas

  • Autors:  LETA
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un tiesībsargs Juris Jansons ir vienisprātis par nepieciešamību pilnveidot tiesībsargājošo iestāžu amatpersonu zināšanas, lai esošie instrumenti cietušo aizsardzībai tiktu piemēroti efektīvi un sabiedrība tiem uzticētos, pēc abu tikšanās pavēstīja Valsts prezidenta kancelejā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pauda gandarījumu par tiesībsarga iesaisti cilvēktiesību un labas pārvaldības principa veicināšanā, gan izskatot konkrētus gadījumus, gan kopumā izglītojot sabiedrību par cilvēktiesību jautājumiem, tajā skaitā par vienlīdzību un diskriminācijas aizliegumu.

Rinkēvičs pateicīgs tiesībsargam par līdzšinējo ieguldījumu bērnu tiesību un personu ar invaliditāti tiesību aizsardzībā. Viņš cer kopā strādāt ar tiesībsarga biroja pārstāvjiem pie juridiskā mehānisma pilnveides attiecībā gan uz vispārējās jurisdikcijas tiesu, gan Satversmes tiesas spriedumu pilnvērtīgu izpildi praksē.

"Saredzu, ka kopīgs darba lauks būs arī Bāriņtiesu likuma reformu pilnveidošana. Valsts prezidenta institūcija ir gatava atbalstīt tiesībsarga biroju, lai uzlabotu izmeklēšanas darbības attiecībā uz nepilngadīgajām personām, kuras ir cietušas no seksuālās vardarbības, un nepieļautu kriminālprocesu nepamatotu ieilgšanu," tikšanās laikā pauda Rinkēvičs.

Puses bija vienisprātis, ka nepieciešams pilnveidot tiesībsargājošo iestāžu amatpersonu zināšanas, lai esošie instrumenti cietušo aizsardzībai tiktu piemēroti efektīvi un sabiedrība tiem uzticētos.

Sarunā puses arī pārrunāja jautājumu par tiesībām uz izglītību un ciktāl bērnu vecākiem var tikt uzlikts pienākums iegādāties mācību līdzekļus.

Tāpat Valsts prezidents pateicās Jansonam par iesaisti darbā ar starptautiskajām organizācijām, skaidrojot Latvijas tiesībpolitiskās izvēles Latvijai svarīgos jautājumos un atspēkojot neobjektīvu un nekonstruktīvu Latvijai veltītu kritiku.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.