Logo
Drukāt šo lapu

Jūrmalnieks Zviedris izcīna pārliecinošu dubultuzvaru Ziemeļeiropas "Porsche" čempionātā

Foto - "Porsche Sprint Challenge NEZ" Foto - "Porsche Sprint Challenge NEZ"

Pagājušajā nedēļas nogalē - 28. un 29.jūlijā - Latvijas vadošais autošosejas pilots, jūrmalnieks Valters Zviedris Somijā aizvadīja izcilu "Porsche Sprint Challenge NEZ" ceturto posmu, izcīnot uzvaru gan kvalifikācijā, gan abos braucienos. Slapjajos apstākļos Zviedris demonstrēja lielisku ātrumu, kas ļāva ne vien izcīnīt uzvaras, bet arī divus posmus pirms sezonas beigām izvirzīties pārliecinošā kopvērtējuma vadībā, informē Latvijas Automobiļu federācijas pārstāvis Artūrs Virbulis.

Valteram Zviedrim ar komandu šīs bija divas saspringtas, bet panākumiem bagātas nedēļas. Vēl nedēļu iepriekš Zviedris kopā ar Ramūnu Čapkausku un Nemūnu Dagili "TDS group - TOKS Racing Team" komandas sastāvā izcīnīja otro vietu absolūti un uzvaru klasē leģendārajās "Aurum 1006 km" izturības sacensībās Palangā. Tam sekoja aktīva gatavošanās "Porsche Sprint Challenge NEZ" Somijas posmam, stāsta A.Virbulis.

"Trīs dienu laikā bija jāpaspēj sagatavot auto, jānomaina dažādas detaļas, jāuztaisa apkopes, jāpāriet visam pāri, jo jau ceturtdien agri no rīta izbraucām uz Somiju. Čapkauskas komanda to izcili paveica, mašīna bija ideāli sagatavota sacensībām. Piektdienā nobraucām divus treniņus, un jutos ļoti labi. Tā kā Palangā biju daudz laika pavadījis pie stūres, tad jau ar pirmajiem apļiem jutos ļoti komfortabli un gatavs cīņai par uzvaru. Kvalifikācijā uzbraucu ļoti labu apli, ar kuru izdevās izcīnīt uzvaru un attiecīgi startēt pirmajā braucienā no pirmās vietas," par gatavošanos un piektdienas pirmo daļu izsakās Zviedris.

Treniņi un kvalifikācija tika aizvadīti sausā trasē, tomēr uz pirmo braucienu, kas notika neilgi pēc kvalifikācijas, uznāca pamatīgs lietus. "Tas mūs nesatrauca, jo Palangā sanāca jau braukt šādos apstākļos un bijām tiem gatavi. Pateicoties lielajai kartinga pieredzei, slapjos apstākļos vienmēr jūtos labi, jo zinu pareizās trajektorijas, kas lietus laikā ir atšķirīgas. Zinājām arī kādus regulējumus nepieciešams veikt, lai šajos slidenajos apstākļos auto būtu pēc iespējas labāka saķere ar asfaltu. Startējām no pirmās vietas, bet uzreiz aiz mums notika avārija, kas nozīmēja sarkanos karogus un apturētu braucienu. Arī atkārtotais starts sanāca labs, tomēr, ņemot vērā to, ka mums bija ielikts mazāks spiediens riepās nekā konkurentiem, trešajā pagriezienā zaudēju vienu pozīciju. Vairākus apļus biju otrais, bet braucienā laikā izdevās riepās dabūt temperatūru un uzrādījām ātrākos apļa laikus. Brauciena vidus daļā sanāca noķert un apdzīt pirmajā vietā esošo somu Tuomalu, pēc tam arī atrāvos no viņa un izcīnīju pārliecinošu uzvaru! Foršas un interesantas pirmās sacīkstes gan no braucēju, gan skatītāju viedokļa, jo bija daudzas cīņas un apdzīšanas," pirmā brauciena uzvaru komentē latviešu autosportists.

Pirmajā braucienā uzrādītais ātrākais aplis ļāva Zviedrim arī otrajā braucienā sestdien startēt no pirmās pozīcijas. Starts gan tika pārcelts uz vēlāku laiku, jo visas dienas garumā bija stipras lietusgāzes, kas apstākļus trasē padarīja ļoti bīstamus. "Somijas Alastaro trase ir ar daudziem slīpumiem, tādēļ trasei pāri tek ūdens, kas uz taisnēm pie liela ātruma var izraisīt negaidītu un strauju akvaplanēšanu. Lietus nedaudz mitējās, un varējām beidzot doties trasē. Starts izdevās labs, un ar katru apli arvien vairāk atrāvos no konkurentiem, izveidojot 30 sekunžu atstatumu līdz otrajai vietai. Brauciena laikā gan atkal sāka stipri līt, tādēļ trīs apļus pirms beigām trasē devās drošības automašīna, aiz kuras tad arī sasniedzām finišu. Prieks, ka spējām būt tik ātri šādos sarežģītos apstākļos un izcīnīt divas svarīgas uzvaras," tā par lielisko otrā brauciena uzvaru izsakās Zviedris.

Ar šīm abām uzvarām Zviedrim ir izdevies pacelties uz pirmo vietu Ziemeļeiropas "Porsche" čempionāta kopvērtējumā, tuvāko konkurentu apsteidzot par 24 punktiem. "Vēlos pateikties "Porsche Latvija", kas noticēja mums un sniedza nepieciešamo atbalstu, lai varētu iziet uz starta Somijā un parādīt, ka esam ātrākie starp Baltijas un Somijas braucējiem šajā augstvērtīgajā čempionātā. Palikuši vēl divi posmi, kuros turpināsim iet uz mūsu šīs sezonas mērķi - "Porsche Sprint Challenge NEZ" čempiona titulu," apņēmības pilns ir Zviedris. Nākamais seriāla posms norisināsies 18.-19.augustā "Pärnu Summer Race" ietvaros, kad Pērnavā viesosies arī Baltijas autošosejas čempionāts, norāda A.Virbulis.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024